M.Schumacheriui medikai gali vėl sukelti dirbtinę komą

Ketvirtadienį medikai pradėjo lėtai iš komos budinti Michaelį Schumacherį. Specialistai teigia, kad toks sprendimas – geras ženklas, nes ši procedūra daroma tik tada, kai matosi, jog paciento smegenų būklė gerėja. Tačiau „Formulės 1” legendos artimieji ir gerbėjai atsipalaiduoti dar negali. Medikai dar nevaldo situacijos šimtu procentų, todėl gali prireikti vėl M.Schumacherį panardinti į dirbtinę komą.

M.Schumacheris prieš mėnesį slidinėdamas stipriai susitrenkė galvą į uolą. Medikai buvo priversti jį panardinti į dirbtinę komą.<br>AP archyvo nuotr.
M.Schumacheris prieš mėnesį slidinėdamas stipriai susitrenkė galvą į uolą. Medikai buvo priversti jį panardinti į dirbtinę komą.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2014, 8:55 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:19 PM

„Tie veiksmai reiškia, kad jie, veikiausiai, pamatė, kad sumažėjo smegenų spaudimas“, - sportingnews.com sakė Londono „Kings College“ ligoninės smegenų traumų ekspertas daktaras Clemensas Pahlas. Tačiau jis įspėjo, kad atsipalaiduoti dar negalima.

„Gali būti, kad kraujavimas smegenyse dar nesibaigė, todėl jiems vėl reikėtų grįžti prie tų pačių vaistų“, - sakė jis. C.Pahlas tvirtina, kad tokios situacijos, kuomet pacientui pačiam neatsikėlus jį prireikia ir vėl panardinti į komą, nėra retenybė. Dažnai prireikia keleto bandymų.

Penktadienį „L'Equipe“ pranešė, kad per pirmąjį neurologinį testą M.Schumacheris sumirksėjo, tačiau su sportininku dirbanti medikų komanda situacijos nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.