M.Schumacherio budinimas iš komos nutrauktas

Medikai nusprendė sustabdyti Michaelio Schumacherio prikėlimą iš dirbtinės komos. Pasak Vokietijos žurnalo „Focus“, „Formulės 1” legenda nerodė jokių teigiamų ženklų, todėl gydytojai priėmė sprendimą sustabdyti budinimą.

45 metų M.Schumacheris gruodžio pabaigoje patyrė rimtą traumą, po kurios medikai buvo priversti jį panardinti į dirbtinę komą.<br>AP archyvo nuotr.
45 metų M.Schumacheris gruodžio pabaigoje patyrė rimtą traumą, po kurios medikai buvo priversti jį panardinti į dirbtinę komą.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:03 AM

Pranešama, kad budinant M.Schumacherį kilo tam tikrų komplikacijų. Vis dėlto kas konkrečiai nutiko vokiečiui, neskelbiama.

Gydytojai budinimą galėjo sustabdyti dėl kelių priežasčių, pavyzdžiui, sumažėjusio kraujo tekėjimo, naujos infekcijos ar pernelyg lėto vaistų efekto. 

Tiesa, M.Schumacherio atstovė Sabine Kehm tikino, kad situacija nėra dramatiška.  

„Visas budinimo procesas yra labai ilgas. Deja, jis kartais veda prie klaidingų išvadų“, - niūrias ekspertų prognozes ir pavojaus varpus neigė S.Kehm. 

Prieš keletą dienų buvęs M.Schumacherio komandos draugas Felipe Massa suteikė daug vilčių sirgaliams, kai pasakė, jog lankydamasis sportininko palatoje Grenoblio lygoninėje matė, kaip juda jo burna.

„Jis miega, atrodo normaliai. Netgi mačiau keletą atsakomųjų reakcijų burna, - „Bild“ anksčiau sakė F.Massa. - Kalbėjau su juo apie komandą, naują bolidą. Stengiausi perduoti kuo daugiau teigiamos energijos. M.Schumacheris yra labai stiprus žmogus ir labai tikiuosi, kad jis vėl galės mėgauti gyvenimu.“

45 metų M.Schumacheris gruodžio pabaigoje patyrė rimtą traumą, po kurios medikai buvo priversti jį panardinti į dirbtinę komą. Nuo tada sportininkui buvo atliktos dvi operacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.