Pabudusio M.Schumacherio lauktų neįgaliojo dalia?

Praėjus dviems mėnesiams, kai į Grenoblio ligoninę buvo atgabentas Michaelis Schumacheris, medicinos ekspertai siūlo per daug nesitikėti. Pasak jų – legendinis „Formulės 1” lenktynininkas per ilgai miega komos būsenoje, todėl šansai, kad pabudęs jis bus visiškai sveikas – menki.

Prieš keletą savaičių medikai mėgino pabudinti M.Schumacherį iš komos būsenos, bet sprendžiant iš paskutinių pranešimų to padaryti nepavyko.<br>AP archyvo nuotr.
Prieš keletą savaičių medikai mėgino pabudinti M.Schumacherį iš komos būsenos, bet sprendžiant iš paskutinių pranešimų to padaryti nepavyko.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-03-01 19:28, atnaujinta 2018-02-15 19:33

45 metų M.Schumacheris slidinėdamas Alpėse krito ir galva trenkėsi į uolos kraštą. Nuo smūgio skilo jo šalmas. Kai jį tik apžiūrėjo medikai, sportininkui buvo sukelta dirbtinė koma.

Prieš keletą savaičių medikai mėgino pabudinti M.Schumacherį iš komos būsenos, bet sprendžiant iš paskutinių pranešimų to padaryti nepavyko.

„Situacija nėra gera. Faktas, kad jis dar nepabudo rodo, jog trauma yra neįtikėtinai rimta, o pilnas atsistatymas – neįtikimas“, - sakė dr. Tipu Azizas, Oksfordo universiteto neurochirurgijos profesorius.

Galvos traumas patyrusiems pacientams gydytojai sukelia dirbtinę komą, kad suteiktų šansą smegenims pagyti. Koma sumažina kraujo spaudimą į smegenis. T.Azizas teigė, kad įprastai medikai žmogų mėgina pabudinti kas porą dienų.

Specialistai ne kartą pabrėžė, kad kuo ilgiau žmogus išbūna komos būsenoje, tuo labiau mažėja galimybės, kad pabudęs jis galės atlikti visas įprastas funkcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.