Antrąją vietą Australijoje užėmęs D.Ricciardo - diskvalifikuotas

Sekmadienį pirmąjį 2014 metų

D.Ricciardo bolide kuro tėkmė viršija nustatytą ribą.<br>AP nuotr.
D.Ricciardo bolide kuro tėkmė viršija nustatytą ribą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 16, 2014, 6:20 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:21 AM

Sėkmingai startavęs 28-erių metų N.Rosbergas niekam neužleido lyderio pozicijos iki finišo ir, 58 „Albert Park“ trasos Melburne ratus nuvažiavęs per 1 valandą 32 minutes 58,710 sekundės, net 24,525 sekundės aplenkė antroje vietoje likusį „Red Bull-Renault“ komandos debiutantą australą Danielį Ricciardo. Tačiau po ilgų svarstymų ir diskusijų Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) teisėjai nusprandė australą diskvalifikuoti nes šis pažeidė nuo šio sezono įsigaliojusią 100 kg/h kuro tėkmės taisyklę.

Ilgai nedelsdama „Red Bull“ informavo FIA, kad apeliuos tokį teisėjų sprendimą, nes ji įsitikinusi, kad kuro tiekimas į variklį atitiko visas taisykles. FIA atstovų teigimu, lenktynių metu „Red Bull“ komanda buvo informuota apie tai, kad D.Ricciardo bolide kuro tėkmė viršija nustatytą ribą.

Po šio sprendimo į antrąją vietą pakilo pirmosiose lenktynėse karjeroje startavęs vos 21-erių metų danas Kevinas Magnussenas su „McLaren-Mercedes“, o į trečiąją poziciją pakilo kitas „McLaren-Mercedes“ pilotas britas Jensonas Buttonas.

Šiuo teisėjų sprendimu buvo patenkintas ir į dešimtąją vietą pakilęs bei pirmąjį įskaitinį tašką gavęs meksikietis Sergio Perezas („Force India“).

Deja, sekmadienis iš pirmosios pozicijos startavusiam L.Hemiltonui nebuvo sėkmingas, nes jau ketvirtajame rate neatlaikė jo „Mercedes“ bolodas. Rate anksčiau toks pat likimas ištiko ir praėjusio sezono nugalėtoją keturiskart planetos čempioną vokietį Sebastianą Vettelį („RedBull-Renault“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.