„Red Bull“ vadovas grasina palikti „Formulę 1”

Naująjį „Formulės 1” sezoną apipynusių pykčių ir skandalų tik daugės, jeigu organizatoriai nepradės malšinti gaisrų. Nors skambiausiai aidi diskusijos dėl sumenkusio variklių garso, gongas gali nuaidėti visiškai kitoje srityje, kuri – gerokai jautresnė, rašo theweek.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 4:59 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:30 AM

Red Bull“ ir „Torro Rosso“ komandų savininkas Dietrichas Mateschitzas pareiškė, kad gali pasitraukti iš „Formulės 1”. 134-asis pasaulio turtingųjų sąraše esantis austras, susikrovęs 5,6 milijardo svarų sterlingų pinigų krūvą, teigė, kad „Red Bull“ ateitis „Formulėje 1” tapo miglota.

O kas dėl to kaltas?

D.Mateschitzas tvirtina, kad tai – politika ir sportinis principas, nes finansiniai aspektai jo komandų nežlugdo. Vienos laikraščiui „Kurier“ austras kalbėjo apie nepriimtiną politikavimą ir pareiškė, kad viskas yra ribos.

Apie išėjimą jis užsiminė po to, kai „Formulė 1” diskvalifikavo Danielį Ricciardo, kuris Australijos „Grand Prix“ lenktynėse užėmė antrąją vietą. „Formulė 1” užfiksavo, kad šis pažeidė naujas taisykles, susijusias su degalų naudojimu.

„Red Bull“ pateikė apeliaciją.

D.Mateschitzas taip pat teigė, kad nėra sužavėtas naujosiomis taisyklėmis. Jam nepatiko, kad organizacija nutarė akylai sekti degalų sunaudojimą. Jis taip pat mano, kad V6 varikliai nėra tinkami.

„Red Bull“ komanda pokyčius priėmė itin sunkiai. Keturiskart čempionui Sebastianui Vetteliui nei per bandymus, nei Melburne nepavyko užtikrintai valdyti naujojo bolido, tad kol kas „Red Bull“ nėra favoritų sąraše.

„Šios komandos dominavimas baigėsi su naujomis taisyklėmis. Jos sumažino aerodinamikos efektyvumą, o čia būtent ir buvo stipri „Red Bull“ komanda. „Red Bull“ komandai variklius tiekianti „Renault“ tikrai atsilieka nuo „Mercedes“ - tiek efektyvumu, tiek galia“, - sakė BBC žurnalistas Andrew Bensonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.