„Formulė 1“: kaip atrodo šių metų naujokai

Šį sezoną „Formulėje -1“ atsirado ne tik daug techninių naujovių, bet ir įdomių bei gerų naujokų. Tai dar labiau padidina šio sezono nenuspėjamumą.

Arūnas Volungevičius yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Arūnas Volungevičius yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Volungevičius

Apr 5, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:53 PM

„Formulės-1“ naujokai atrodo labai neblogai. Abu lenktynių savaitgaliai buvo lietingi, naujokams trasos buvo nelabai pažįstamos, be to, dabartinė „Formulė-1“ nelabai pažįstama net ir seniems vilkams, tad beveik visi naujokai pasirodė tikrai gerai. Ypač galima pažymėti Keviną Magnuseną.

Manau, kad po Lewiso Hamiltono jis yra geriausiai paruoštas „Formulės-1“ debiutantas istorijoje. L. Hamiltonas buvo geriausiai paruoštas naujokas. Jis lenktynėms augintas nuo mažens, į jį nuolat investuota. Be to, seniau nebuvo ribojami bandomieji važiavimai ir britas turėjo nemažai praktikos. K. Magnusenas tokios prabangos, žinoma, neturėjo, bet kitų naujokų fone jis paruoštas labai gerai ir pateisina į jį investuotus pinigus. Be to, atrodo, kad jo požiūris yra labai geras ir jis neserga žvaigždžių liga. 

K. Magnusenas padarė klaidą Malaizijoje. Kam nepasitaiko. Už incidentą lenktynių metu jis atsiprašė komandos. Komanda sureagavo labai jausmingai.

Gerai atrodo ir Danilas Kvyatas, ypač jei lygintume jį su komandos kolega Jeanu-Ericu Vergne. Rusas naujoje aplinkoje neatrodo blankiai. Dar vienam naujokui, Marcusui Ericssonui, sunkiau parodyti savo sugebėjimus, nes jis atstovauja ne pačiai pajėgiausiai „Caterham“ ekipai. Šios komandos bolido netobulumai neleidžia švedui atsiskleisti. Vis dėlto, palyginus su keliais praėjusiais sezonais, šiemet naujokai atrodo daug žadantys.

Naujiems pilotams sunku atsiskleisti dėl labai konservatyvios pilotų rinkos. Šiuo metu yra labai daug patyrusių ir gerų vairuotojų, kurie užima vietas geriausiose komandose. Nedaug galimybių jaunimui. Jam pasireikšti dažniausiai įmanoma nebent silpnesnėse komandose, kurios stokoja pinigų. Už tas vietas dažniausiai reikia susimokėti, o tai padaryti gali ir ne patys talentingiausi jaunuoliai.

Vis dėlto verta paminėti dar vieną lenktynininką, kuris nebe naujokas, bet dar ir ne senbuvis. Tai – Danielis Ricciardo. Australas, pakeitęs kitą australą Marką Webberį. D. Ricciardo yra išsiugdęs labai vyrišką charakterį ir nusileisti nenori niekam. Jau pirmos 2-o sezono lenktynės parodė, kad jis nebus berniukas pastumdėlis.

Kalbant apie artėjantį trečią sezono etapą Bahreine, siurprizų tikėtis nereikia. Kaip tik Bahreine komandos ilgiausiai bandė bolidus. Akivaizdu, kad tai bus pirmos lenktynės, kurioms komandos yra bent iš dalies pasiruošusios. Dabar bus daugiau laiko spręsti savo problemas ar tobulinti bolidą.

Ne paslaptis, kad bandymuose Bahreine geriausiai pasirodė „Mercedes“ komanda. Net lažybininkai neabejoja, kad Bahreine kaip tik jie karaliaus. Juos vytis bandys „Red Bull“, o toliau aktyviai kovos ir „Ferrari“, ir „McLaren“, ir „Williams“, ir „Force India“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.