Lietuviai vertėsi Abu Dabio ralyje, vairuotojas sužeistas

Lietuvių Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno startą „Abu Dhabi Desert Challenge“ maratone apkartino pavojingas incidentas. Ekipažas prieš startą testuodamas automobilį vertėsi, vairuotojas prasiskėlė galvą. Šturmanas S.Jurgelėnas nenukentėjo.

Incidentas praliejo vairuotojo kraują.<br>Komandos nuotr.
Incidentas praliejo vairuotojo kraują.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 6, 2014, 11:41 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:36 PM

Gydytojai V.Žalą iš ligoninės išleido su 16 siūlių, lietuvis džiaugėsi, kad per plauką pavyko išvengti smegenų traumos. Šturmanas Saulius Jurgelėnas per incidentą atsipirko keliais sumušimais.

„Išvažiavome penkioms minutėms išbandyti automobilio ant žvyrinio paviršiaus, įvertinti pakabos galimybes. Nesidėjome šalmų, nes nebuvo tikslo lėkti. Tačiau pasirodo tokio automobilio valdymas net ir nedideliu greičiu labai skiriasi nuo lengvojo ralinio automobilio. Vienas aštresnis posūkis į kairę, ir net nepatikėjau – ėmėme virsti“, – pasakojo V.Žala.

„Visai netestavus automobilio išvažiuoti į greičio ruožą būtų nerimta. Kaip ir bet kokios klaidos, taip ir šios galėjom išvengti, bet laiko atgal neatsuksi. Ruošiamės pagal galimybes tęsti lenktynes. Debiutas yra debiutas: vieniems saldesnis, kitiems – kartesnis“, – komentavo S. Jurgelėnas.

Esant nedideliam greičiui, automobilis nukentėjo daugiau kosmetiškai, todėl ekipažas tikisi startuoti pirmadienį. Lenktynių vyriausiasis medikas, įvertinęs traumos pobūdį, nusprendė, kad ekipažas gali startuoti. Šiandien lenktynininkai keliauja į bivaką ir ruoš visureigį rytdienos etapui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.