„Mercedes“ dominuoja: L.Hamiltonas laimėjo, antras – N.Rosbergas

Nuo pat starto iki pabaigos Lewisas Hamiltonas buvo nepavejamas. Sekmadienį britas užlipo ant aukščiausios Kinijos „Grand Prix“ pakylos laiptelio ir įsirašė jau trečiąją pergalę šį sezoną. 29-erių lenktynininkas šampanu džiaugėsi ne vienas – šalia jo stovėjo antrąją vietą užėmęs Nico Rosbergas. „Mercedes“ pilotai pademonstravo, kad komanda rimtai nusiteikusi dominuoti, praėjusių metų konkurentus palikusi už nugarų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2014, 9:45 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:53 PM

Trečioji vieta atiteko „Ferrari“ pilotui Fernando Alonso. „Red Bull“ dalinosi ketvirtąją ir penktąją vietas. Pirmesnis buvo Danlies Ricciardo – jis lenktynėse atakavo ir įveikė Sebastianą Vettelį.

Šių lenktynių nebaigė du sportininkai - „Lotus“ atstovas Romainas Grosjeanas ir „Sauber“ atstovas Adrianas Sutilas.

Dešimtuke stumdęsis Felippe Massa techninio aptarnavimo zonoje užtruko minutę ir lenktynes baigė penkioliktas.

Skaičius. Dvejos paskutinės lenktynės baigėsi taip pat – aukščiausias pakylas užėmė „Mercedes“ lenktynininkai. L.Hamiltonas dukart buvo pirmas, o N.Rosbergas – antras. Kinijos lenktynės – trečiasis toks variantas. Sezono starte Australijoje N.Rosbergas džiaugėsi pergale.

Dešimtukas. L.Hamiltonas, N.Rosbergas, F.Alonso, D.Ricciardo, S.Vettelis, N.Hulkenbergas, V.Bottas, K.Raikkonenas, S.Perezas, D.Kviatas.

Komentarai.

L.Hamiltonas. „Šią savaitę sirgaliai buvo neįtikėtini ir jiem man suteikė daug energijos. Visas sunkus komandos darbas atsipirko. Aš vis dar negaliu patikėti, kokį nuostabų bolidą turiu. Šios lenktynės – viso mūsų darbo įrodymas. Labai džiaugiuosi dėl Nico. Ši komanda - „ant bangos“. Dabar norime žengti dar toliau ir dar labiau tobulėti.“

N.Rosbergas. „Tai nuostabus rezultatas, žinant, koks sunkus ir prastas savaitgalis man buvo. Negalėjau bendrauti su komanda – sugedo ryšys ir jie nežinojo, ką darau. Džiaugiuosi antrąja vieta ir dabar laukiu lenktynių Ispanijoje. Noriu, kad viskas tinkamai veiktų. Didelis malonumas vairuoti šį bolidą. Jis labai greitas.“

F.Alonso. „Tai nuostabus savaitgalis. Mes patobulinome bolidą, bet stovėjimas ant pakylos – mums siurprizas. Mūsų sezono startas nėra toks, kokio norėjome, tad dabartinis rezultatas – nuostabus.“

„Formulės 1“ įskaitos

1. Lewis Hamilton (D. Britanija), „Mercedes“      1 val. 36 min. 52,810 sek.

2. Nico Rosberg (Vokietija), „Mercedes“ atsiliko 18,686 sek.

3. Fernando Alonso (Ispanija), „Ferrari“ 25,765

4. Daniel Ricciardo (Australija), „RedBull - Renault“ 26,978

5. Sebastian Vettel (Vokietija), „RedBull - Renault“ 51,012

6. Nico Huelkenberg (Vokietija), „Force India - Mercedes“ 57,581

7. Valtteri Bottas (Suomija), „Williams-Mercedes“ 58,145

8. Kimi Raikkonen (Suomija), „Ferrari“ 1:23,990

9. Sergio Perez (Meksika), „Force India - Mercedes“ 1:26,489

10.Danijil Kviat (Rusija), „Toro Rosso“ 1 ratu

Lyderių rikiuotė bendrojoje „Formulės 1“ čempionato įskaitoje po keturių etapų:

1. Nico Rosberg (Vokietija), „Mercedes“         79 tšk.

2. Lewis Hamilton (D. Britanija), „Mercedes“ 75

3. Fernando Alonso (Ispanija), „Ferrari“ 41

4. Nico Huelkenberg (Vokietija), „Force India“ 36

5. Sebastian Vettel (Vokietija), „Red Bull“ 33

6. Daniel Ricciardo (Australija), „RedBull“ 24

7. Valtteri Bottas (Suomija), „Williams“ 24

8. Jenson Button (D. Britanija), „McLaren“ 23

9. Kevin Magnussen (Danija), „McLaren“ 20

10.Sergio Perez (Meksika), „Force India“ 18

Kontruktorių taurės įskaitoje lyderės poziciją sustiprino „Mercedes“ komanda, kuri jau 97 taškais lenkia į antrąją vietą pakilusią „RedBull - Renault“ ekipą:

1. „Mercedes“                                  154 tšk.

2. „RedBull - Renault“ 57

3. „Force India - Mercedes“ 54

4. „Ferrari“ 52

5. „McLaren“ 43

6. „Williams-Mercedes“ 36

7. „Toro Rosso - Renault“ 8

Lenktynės

L.Hamiltonas neleido varžovams jo atakuoti ir iškart įgijo pranašumą, leidusį važiuoti šiek tiek laisviau. O už jo vyko kova, kai F.Alonso ėmė lenkti varžovus. Penktoje vietoje lenktynes pradėjęs F.Alonso už nugaros paliko D.Ricciardo, F.Massa ir N.Rosbergą, atsidūręs trečiojoje pozicijoje.

Į priekį pasistūmėjo S.Vettelis, atsidūręs antroje vietoje. Skaudžiausiai šios kovos atsiliepė D.Ricciardo – jis krito į ketvirtąją vietą.

Nico Rosbergas ketvirtajame rate ir toliau nemažino apsukų, atakuodamas varžovus. Jis spustelėjo ir netoli keturioliktojo posūkio pralėkė pro F.Massą, atsidurdamas penktoje vietoje. Tačiau jam iki komandos draugo L.Hamiltono trūko daug.

Devintajame rate sirgaliai išvydo įsiutusį Adrianą Sutilą. „Sauber“ pilotas išlipo iš bolido, nusiėmė šalmą. A.Sutilas dėl bolido gedimo anksti užsuko į techninio aptarnavimo zoną. Jam lenktynės baigtas.

L.Hamiltonas ir toliau didino atotrūkį nuo už jo esančio S.Vettelio. Po dešimties ratų penketukas buvo toks: L.Hamiltonas, S.Vettelis, F.Alonso, D.Ricciardo, N.Rosbergas.

Kai dešimtajame rate padangas pasikeisti nutarė F.Massa, jis tikrai nesitikėjo tokio akibrokšto. Mechanikai nesugebėjo pakeisti kairiojo priekinio rato. F.Massa mojavo rankomis. Jis atsidūrė 21-oje vietoje. Rato keitimą apsunkintas dėl ankstesnio F.Massos kontakto su F.Alonso.

F.Massa techninio aptarnavimo zonoje užtruko minutę.   L.Hamiltonas į techninio aptarnavimo zoną užsuko septynioliktame rate. Jis 31,3 sek. Lenkė antroje vietoje buvusį F.Alonso. S.Vettelis buvo trečias. Už jo – N.Rosbergas.

Netrukus L.Hamiltonas paprasčiausiai prisijungė prie kitų, toliau būdamas pirmas.

S.Vettelis ir N.Rosbergas 22-ajame rate įsivėlė į rimtą kovą. „Mercedes“ lenktynininkui pavyko pranokti keturiskart pasaulio čempioną, kuris buvo priverstas ginti poziciją nuo penktoje vietoje esančio D.Ricciardo.

Pastarasis mėgino įveikti komandos draugą, bet S.Vettelis apsigynė. 23-ajame rate L.Hamiltonas prieš antroje vietoje esantį F.Alonso pirmavo 7,7 sek.

27-ajame rate S.Vetteliui nepavyko apginti ketvirtosios pozicijos, kurioje atsidūrė jo komandos draugas D.Ricciardo.

Po 29-ių ratų dešimtukas buvo toks: L.Hamiltonas, F.Alonso, N.Rosbergas, D.Ricciardo, S.Vettelis, N.Hulkenbergas, V.Vottas, K.Raikkonenas, S.Perezas, D.Kviatas.

38-ojo rato dešimtukas: L.Hamiltonas, F.Alonso, N.Rosbergas, D.Ricciardo, S.Vettelis, N.Hulkenbergas, V.Bottas, K.Raikkonenas, S.Perezas, D.Kviatas.

L.Hamiltonas problemų neturėjo, skriedamas pirmoje vietoje. Už jo – komandos draugas N.Rosbergas, sėkmingai įveikęs ir 49-ąjį ratą. Trečioje vietoje buvo F.Alonso, o už jo „Red Bull“ atstovas D.Ricciardo. Jam 49-ajame rate komandos vadovai pareiškė, kad šis gali palypėti į trečiąją vietą. „F.Alonso galima pavyti“, - sakė jie.

50-asis ratas. Atstumas tarp S.Vettelio (penktoji vieta) ir D.Ricciardo (ketvirtoji vieta) – 16,1 sek. 

Rikiuotė nesikeitė ir L.Hamiltonas netrukus su komandos draugu N.Rosbergu džiaugėsi dar vienu dominuojančiu finišu.

***

Šanchajaus tarptautinė trasa

Ilgis: 5,451 km

Posūkiai: 16 (septyni į kairę, devyni į dešinę)

DRS zonos: 2

Ratai: 56

Distancija: 305,066 km

2014 metų padangų komplektai: vidutinio minkštumo, minkšti

Trasos rato rekordas: 1 minutė ir 32,238 sek. 2004 metais jį pasiekė Michaelis Schumacheris.

Skaičiai. Šį sezoną visus tris kartus ant aukščiausio pakylos laiptelio lipo „Mercedes“ pilotai. Galingiausius variklius ir bolidus turintys lenktynininkai džiaugėsi technikos vaisiais. Nico Rosbergas šypsojosi Australijoje, L.Hamiltonas Malaizijoje ir Bahreine.

Rekordas. L.Hamiltonas Kinijoje pasiekė 34-ąją „pole” poziciją per karjerą. Pagal šį rodiklį visų laikų rekordų knygoje jis pasistūmėjo į ketvirtąją vietą. Jis yra pasiekęs daugiau „pole“ pozicijų iš britų lenktynininkų per visą „Formulės 1” istoriją.

Lenktynių starto dešimtukas. L.Hamiltonas, D.Ricciardo, S.Vettelis, N.Rosbergas, F.Alonso, F.Massa, V.Bottas, N.Hulkenbergas, J.E.Vergne, R.Grosjeanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.