Baltijos šalių ralyje tarp lyderių įsiterpė lietuvis

Šeštadienį Latvijoje prasidėjo vienos pajėgiausių Baltijos šalyse lenktynių -„Talsi rally 2014“.

Lietuvis Vytautas Švedas Baltijos šalių ralyje užima trečiąją vietą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lietuvis Vytautas Švedas Baltijos šalių ralyje užima trečiąją vietą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 18, 2014, 9:37 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:57 PM

Kita aukščiausia lietuvių pozicija – penktoji – ir bendroje, ir savo įskaitoje R5 priklauso „WELLMAN Rally Team“ lenktynininkams Martynui Samuičiui ir Ramūnui Šaučikovui. Geriausią rezultatą komanda parodė paskutiniuose greičio ruožuose, kurie vyko ant asfalto, pačiame Talsi mieste. Šiuos ruožus M. Samuičio ekipažas atvažiavo atitinkamai ketvirtoje ir trečioje vietoje. Trečiąją vietą paskutiniame greičio ruože ekipažas išplėšė net ir greičio ruože lūžus pusašiui.

„Paskutinius ruožus važiavome nusiteikę jau geram rezultatui. Šeštame greičio ruože jautėmės jau labai gerai, bet pabaigoje lūžo pusašis, tad teko tenkintis trečia vieta savo įskaitoje. Šios dienos važiavime turėjome priprasti prie permainingų kelio dangų. Pirmuosiuose važiavimuose, kaip ir visi, daug slydome, nes trasoje buvo daug palaido žvyro, akmenukų. Šiaip, esu patenkintas pirma diena. Pavyko palaikyti konkurencingą tempą, kuris leis vytis lyderius“, – sako M.Samuitis.

Du pirmus šios dienos greičio ruožus stabiliai pirmavo estas Siimas Plangis. Tačiau jau trečiame greičio ruože jį aplenkė rusas Stanislavas Travnikovas, o ketvirtojo estas nebeįveikė ir pasitraukė iš kovos dėl techninių gedimų. Dar po antrojo greičio ruožo S. Plangis į serviso zoną atvažiavo su varvančiu tepalu ir nors bandė važiuoti toliau, kaip rodo rezultatas, techninio gedimo išspręsti nepavyko.

Lyderio poziciją rusas S. Travnikovas išlaikė tik du greičio ruožus, paskutiniuose lyderio poziciją užleisdamas estui R. Jeetsui. Kaip teigia lietuvių komandos šturmanas R. Šaučikovas, baigėsi tik viena diena, tad ralio lyderiai sekmadienį tikrai keisis.

„Ši diena buvo sėkminga, bet per daug to nesureikšminu. Didžiausia kova užvirs rytoj. Mūsų laukia dar sudėtingesni ir ilgesni greičio ruožai. Esu labai patenkintas, kad šiandien pavyko važiuoti greitai nuo pat pirmojo greičio ruožo starto. Tiesa, gaila, kad nepavyko nugalėti dvikovoje su S. Travnikovu. Rytoj, tikiuosi, kad mes sėkmingiau kovosime su juo. Žinau tikrai, kad išvažiuosime nusiteikę jo nepaleisti“, – šeštadienį apibendrino R.Šaučikovas.

Pirmąją ralio dieną dalyviai įveikė šešis greičio ruožus. Iš jų keturi vyko Talsi miesto apylinkėse, o paskutinieji du - pavertė miestą lenktynių zona. Čia gyentojai ir per savo namų langus galėjo matyti kaip miesto gatvėmis lekia sportiniai automobiliai.

„Talsi rally 2014“ tuo pačiu yra net trijų, Šiaurės Europos Zonos (NEZ), Latvijos ir Lietuvos, čempionatų etapas. Ralis vyksta dvi dienas, taigi, lenktynininkams dar liko įveikti pusę ralio sekmadienį.

„WELLMAN Rally Team“, kurie pasirinko išimtinai tarptautinių čempionatų kryptį, „Talsi rally 2014“ siekia pasigerinti turimas pozicijas, tiek Latvijos čempionato, tiek ir NEZ reitingų lentelėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.