Ispanijos kartodrome lietuvis lenkė M.Schumacherio sūnų

Kartingas – tai ne tik daugelio mūsų žinomi pramoginiai aparatai. Kartingas – tai įspūdingi greičiai, įspūdinga kova. Tai demokratiška, tačiau rimta sporto šaka. Panašu, ne veltui kartingų sportą vadina „automobilių sporto motina“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-30 13:05, atnaujinta 2018-02-13 09:03

Europos kartingo čempionato etapų lenktynėse kova būna itin įtempta, varžybas stebi minios žiūrovų, o aistrų būna daugiau, nei „F1“ lenktynėse. Beje, ne kiekvienas sporto aistruolis žino, kad Europos kartingo čempionate sėkmingai važiuoja ir Lietuvos sportininkai.

Vienas iš lietuvių lenktynininkų, kurį puikai pažįsta Europos kartingo specialistai ir aistruoliai – Europos čempionas Simas Juodviršis. Jis puikiai važiuoja „KZ2“ klasėje.

Lietuvių startai – ambicingoje „KZ2“ klasėje

„Tai ambicinga technika. Šių kartingų motorai yra su aukštu forsavimo laipsniu, stabdomi visi ratai, yra šešių pavarų dėžė“, – sako Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Ramūnas Savickas.

Beje, Europos čempionas Simas Juodviršis tik ką grįžo iš treniruočių Italijoje. Sportininkas ten ruošėsi Europos čempionato lenktynėms, na o dabar dalyvaus šį šeštadienį vyksiančiose Lietuvos kartingo čempionato antro etapo varžybose Smalininkų kartodrome Jurbarko rajone.

„Italijoje vyko intensyvios treniruotės. Buvau nusiteikęs, kad teks sunkiai padirbėti. Buvo keturios dienos sunkaus darbo. Bandėme įvairius važiuoklės variantus, stabdžius. Kuo daugiau važiuoji, tuo daugiau pats supranti. Treniruotes įvertinau gerai, ratų įveikimo laikai tikrai neblogi“, – sako Simas Juodviršis.

Beje, S. Juodviršis pastebi, kad Europoje Lietuvos kartingo lenktynininkų vardai jau žinomi. „Seniau lietuvių vardai nebuvo plačiai žinomi. Tačiau pergalės daro savo. Pasakyčiau, kad Lietuva turi šios sporto šakos talentų. Daug kas atsimena Kazimiero Vasiliausko pergales, dabar yra daug jaunų, augančių, bet labai greitų sportininkų“, – sako Europos čempionas S. Juodviršis.

Tarp perspektyvaus Europos jaunimo – Rokas Baciuška

Europos kartingo čempionato „KF Junior“ klasėje rungtyniauja jauni sportininkai iki 15 metų. Tai klasė, kurią paprastai šnekant, galima pavadinti laipteliu į jau minėtą „KZ2“. Čia irgi rungtyniauja vienas lietuvis.

„KF Junior“ klasėje važiuoja lietuvis Rokas Baciuška. Įdomu tai, kad jis važiuoja gamyklinėje komandoje. R.Baciuška lenktyniauja kaip gamyklinės Italijos komandos „Energy Corse“ narys. Įdomu ir tai, kad iš lietuvių šioje klasėje Europos čempionate dar niekas nėra dalyvavęs.

Beje, vakar treniruotėse Ispanijoje R. Baciuška parodė puikius trasos įveikimo laikus. Jo laikas buvo netgi geresnis nei Michaelio Schumacherio sūnaus Miko Schumacherio.

Ryškiausias kartingo žvaigždes šeštadienį matysime Lietuvoje

Jau šį šeštadienį, gegužės 31-ą dieną, Jurbarko rajone, Smalininkų kartodrome visos Lietuvos kartingo žvaigždės kausis antrojo Lietuvos kartingo čempionato etapo varžybose. Čia turės į ką paganyti akis ir sirgaliai, o sportininkų laukia įtempta kova.

Oficialus Lietuvos kartingo čempionato antrojo etapo varžybų atidarymas vyks gegužės 31 dieną, 9 valandą ryto. Iki 11-os valandos vyks oficialios treniruotės, o po to prasidės kvalifikaciniai važiavimai. Na o nuo 13-os valandos jau prasidės pusfinalio lenktynės, o vėliau sportininkai kausis finale. Taigi, „judesio“ Smalininkų kartodrome netruks visą šeštadienį. Todėl visos Lietuvos kartingo žvaigždės kviečia jus savaitgalį praleisti greičio ir riaumojančių motorų šventėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą