Lenktynėse Kanadoje - D. Ricciardo triumfas ir F. Massos avarija

Danielis Ricciardo laimėjo Kanados etapą sekmadienį, nutraukęs „Mercedes" dominavimą šį sezoną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-08 21:25, atnaujinta 2018-02-13 01:43

„Red Bull" lenktynininkas iškovojo pirmąją pergalę per karjerą Formulės-1 lenktynėse. Iki šiol per šešis etapus šiemet ant aukščiausios pakylos lipo tik „Mercedes" lenktynininkai - Nico Rosbergas arba Lewisas Hamiltonas.

Tačiau sekmadienį likus dviem ratams iki lenktynių finišo 2 ratams D.Ricciardo aplenkė pirmenybių lyderį ir N.Rosbergą, kuris startavo iš pirmosios pozicijos.

L.Hamiltonas iš varžybų dėl stabdžių problemų pasitraukė 48-ajame rate.

N.Rosbergas finišavo antras ir išlaikė lyderio poziciją čempionate. Vokietis turi 140 taškų iš 175 galimų per septynerias lenktynes. L.Hamiltonas lieka antras su 118 taškų.

D.Ricciardo pakilo į trečiąją vietą bendrojoje įskaitoje su 79 taškais.

Keturis kartus pasaulio čempionas Sebastianas Vettelis, kuris Kanadoje Gilleso Villeneuve'o trasoje laimėjo prieš metus, sekmadienį finišavo trečias.

Sekmadienį lenktynės prasidėjo ir baigėsi avarijomis.

Varžybų sekmadienį pradžia pasižymėjo avarija, kurioje sudalyvavo abu „Marussia" komandos automobiliai.

Maxas Chilternas pirmajame rate nuslydo į komandos draugo Juleso Bianchi mašiną ir išstūmė prancūzą iš trasos. J.Bianchi į apsauginę sieną trenkėsi stipriai, bet nesusižeidė.

Trasoje pasirodė saugos automobilis, paskui kurį likę lenktynių dalyviai sekė iki aštuntojo rato, kol varžybos buvo atnaujintos.

Kvalifikacines lenktynes šeštadienį laimėjęs N.Rosbergas pirmavo, o lenktynių starte į antrąją vietą užkopęs S.Vettelis netrukus buvo aplenktas L.Hamiltono.

„Mercedes" lenktynininkai ilgai laikėsi priekyje. Pirmasis sustojimas aptarnavimo zonoje nieko nepakeitė - po 20 ratų N.Rosbergas pirmavo, už jo važiavo L.Hamiltonas.

Įpusėjus lenktynėms lyderiais liko „Mercedes" lenktyninkai, o už jų vis važiavo vieno sustojimo taktiką pasirinkęs "Force India" lenktynininkas - Sergio Perezas. Meksikietis pas mechanikus užsuko tik 35-ajame rate.

Tada prasidėjo įdomybės. L.Hamiltonas aplenkė N.Rosbergą per antrąjį sustojimą aptarnavimo zonoje, kai vokietį mechanikai užlaikė keliomis sekundėmis ilgiau nei britą.

Lyderio pozicija L.Hamiltonas džiaugėsi neilgai. 48-ajame rate L.Hamiltono automobilis parūko ir dėl stabdžių gedimo jis turėjo pasitraukti iš trasos. N.Rosbergas liko priekyje.

S.Perezas ilgai laikėsi antras, tačiau likus keturiems ratams iki lenktynių pabaigos meksikietį rizikingu lenkimu į trečiąją nustūmė D.Ricciardo.

Šis „Red Bull" lenktynininkas nesustojo ir likus dviem ratais iki finišo aplenkė ir N.Rosbergą. 

Paskutiniame rate Felipe'as Massa ir užkliudė S.Perezą ir abu rėžėsi į apsauginę sieną. Regis, nė vienas jų smarkiai nenukentėjo.

Bendrojoje čempionato įskaitoje ir toliau pirmauja N.Rosbergas. Jis turi 140 taškų. Antras išliko Kanadoje finišo nepasiekęs britas L.Hamiltonas („Mercedes“). Jis turi 118 taškų. Į trečiąją vietą iš ketvirtosios pakilo D.Ricciardo. Jo sąskaitoje - 79 taškai. Ketvirtas su 69 taškais žengia F.Alonso, o penktąją vietą užima S.Vettelis, turintis 60 taškų.

Komandų įskaitoje pirmauja „Mercedes“ (240 tšk.). Antrąją vietą užima „Red Bull“ (99 tšk.), o trečiąją - „Ferrari“ (78 tšk.).

Aštuntasis čempionato etapas - Austrijos „Grand Prix“ lenktynės - vyks birželio 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.