Austrijoje – jokių „Formulės 1” staigmenų: laimėjo „Mercedes“

„Formulės 1” sugrįžimas į Austriją po devynių metų pertraukos staigmenų nugalėtojų rikiuotėje nepateikė, nors kvalifikacija žadėjo daug. Už „Williams“ pilotų lenktynes pradėję sezono lyderiai iš „Mercedes“ atsikovojo pozicijas, pratęsdami tradiciją. Trečiąjį kartą šį sezoną nugalėtoju tapo Nico Rosbergas. Antroji vieta atiteko Lewisui Hamiltonui, kuris šiemet laimėjo keturis kartus ir lenktynes pradėjo devintoje vietoje.

N.Rosbergas tapo nugalėtoju.<br>AP nuotr.
N.Rosbergas tapo nugalėtoju.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 22, 2014, 3:33 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:46 PM

Trečiąją vietą užėmė „Williams“ atstovas Valterri Bottasas. Jis lenktynes pradėjo pirmasis.

Nugalėtojų dešimtukas. N.Rosbergas, L.Hamiltonas (abu „Mercedes“), V.Bottasas, F.Massa (abu „Williams“), F.Alonso („Ferrari“), S.Perezas („Force India“), K.Magnussenas („McLaren“), D.Ricciardo („Red Bull“), N.Hulkenbergas („Force India“)

Komentarai.

N.Rosbergas: „Tai nebuvo lengviausios lenktynės, bet aš turėjau labai greitą bolidą. Malonu ir vėl laimėti. Šaunu sugrįžti į Austriją, sirgaliai čia fantastiški. Dabar laukiu kitų lenktynių. Tai bus namų lenktynės, tad pirma ar antra vieta būtų šaunus rezultatas.“

L.Hamiltonas: „Man reikia pagalvoti apie atsakus, reakcijas. Galbūt mano užimtos pozicijos nėra geros, nes nebuvau pirmas. Bet vyrukai puikiai dirbto su bolidais ir leido mums laimėti pirmąsias dvi vietas.“

V.Bottasas: „Esu labai laimingas. Sunku net rasti žodžių. Tokių lenktynių mums ir reikėjo. Bolidas vėl buvo geras , tad esu dėkingas mechanikams už darbą.“

Sugedo. Keturiskart čempionatas Sebastianas Vettelis turėjo problemų kvalifikacijoje, kurioje išsikovojo dvyliktą starto vietą. Tačiau lenktynių pradžia buvo labai skausminga. S.Vettelis vos riedėjo. „Nebėra traukos. Ką man daryti?“, - per radijo ryšį vokietis klausė „Red Bull“ komandos. S.Vettelio gerbėjų laimei jis pajudėjo į priekį. 35-ajame rate vokiečio kančios baigėsi ir jis pasitraukė.

Pasikeitė. L.Hamiltonui nereikėjo net apvažiuoti vieno rato, kad šoktelėtų į priekį. Jis po starto iš devintosios vietos atsidūrė ketvirtoje pozicijoje, kai tobulai atakavo Fernando Alonso. Lyderių rikiuotė dar priklausė „Williams“ komandai. O už jos – abu „Mercedes“ pilotai Nico Rosbergas ir Lewisas Hamiltonas. Sugedęs S.Vettelis krito į paskutinę vietą.

Paskubėjo. Keturioliktajame rate Estebanas Gutierrezas užtruko techninio aptarnavimo zonoje, kai per anksti nusprendė išvažiuoti. E.Gutierrezo bolido priekinis dešinysis ratas dar nebuvo tinkamai pritaisytas, tad „Sauber“ lenktynininkas privalėjo grįžti.

„Sudie“. „Torro Rosso“ lenktynininkas iš Rusijos Danijilas Kviatas 26-ajame rate ties penktuoju posūkiu patyrė avariją. Subliuško jo padanga, kai lenktynininkas atsitrenkė į apsauginę sienelę. „Neturiu stabdžių“, - per komandos radiją sakė lenktynininkas.

Lenktynės.

Lenktynių starte sugedo S.Vettelio bolidas, kuris vėliau ėmė važiuoti. Per tą laiką visi užgniaužę kvapą stebėjo L.Hamiltoną, kai jis iš devintosios vietos skriete skriejo iki ketvirtosios. Lyderiai dar buvo abu „Williams“ pilotai, o už jų – abi „Mercedes“ komanda.

Po dešimties ratų lyderiai nesikeitė. F.Massa buvo pirmas, V.Bottasas, antras – tuomet sekė N.Rosbergas, L.Hamiltonas, F.Alonso.

Keturioliktajame rate E.Gutierrezas užtruko techninio aptarnavimo zonoje, kai per anksti nusprendė išvažiuoti - jo ratas nebuvo tinkamai pritaisytas, tad lenktynininkas turėjo grįžti.

Po 22 ratų lyderių rikiuotė keitėsi, kai dalis lenktynininkų lankėsi techninio aptarnavimo zonoje. Pirmasis buvo S.Perezas iš „Force India“. Antrasis – N.Rosbergas. Trečiasis – V.Bottasas, o L.Hamiltonas buvo ketvirtoje vietoje, lenkdamas F.Massa.

„Torro Rosso“ lenktynininkas iš Rusijos Danijilas Kviatas atsitrenkė į apsauginę sienelę ir baigė lenktynes, kai subliuško jo padanga, sudužo šoninis sparnas.

Po 36-ojo rato lyderiu buvo N.Rosbergas. Už jo – V.Bottasas ir L.Hamiltonas. Po 40 ratų lyderių rikiuotė tokia: F.Alonso, F.Massa, N.Rosbergas, L.Hamiltonas, V.Bottasas.

Po 50-ojo rato pirmosios dvi vietos jau priklausė „Mercedes“ komandai. N.Rosbergas buvo pirmasis, L.Hamiltonas – antrasis. V.Bottasas buvo trečias, o ketvirtoje vietoje – S.Perezas.

62 ratas. Antroje vietoje esantį L.Hamiltoną ir už jo esantį V.Bottasą skyrė šešios sekundės. Lyderių rikiuotė pakitusi nebuvo.

***

Pokytis. „Pole“ poziciją pirmą kartą nuo 2008 metų laimėjo Felipe Massa, o už jo liko komandos draugas iš „Williams“ Valtteri Bottasas. „Mercedes“ komandos atstovas Nico Rosbergas tenkinosi trečiąja vieta. O Lewisui Hamiltonui lenktynes teko pradėti iš devintos pozicijos.

Starto rikiuotė. F.Massa, V.Bottasas, N.Rosbergas, F.Alonso, D.Ricciardo, K.Magnussenas, D.Kviatas, K.Raikkonenas, L.Hamiltonas, N.Hulkengeras.

Nepateko. Į dešimtuką nepateko vis dar su bolidu kovojantis Sebastianas Vettelis. Keturis čempionatus iš eilės su „Red Bull“ laimėjęs S.Vettelis lenktynes pradėjo dvyliktas.

Lyderiai. Sezono lyderis – N.Rosbergas su 140 taškų. 118-a turi L.Hamiltonas, o trečioje vietoje „Red Bull“ atstovas Danielis Ricciardo su 79 taškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.