Pirmoji WRC varžybų diena lietuviams sėkminga

Ketvirtadienį prasidėjusiame Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape startavo net trys lietuvių ekipažai – Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas, Dainius Matijošaitis su Mindaugu Čepuliu, bei Jonas Pipiras ir Ramūnas Babachinas.

Tarp lietuvių pirmąją dieną greičiausias buvo V.Švedas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tarp lietuvių pirmąją dieną greičiausias buvo V.Švedas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jun 27, 2014, 2:10 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:30 AM

Po pirmųjų greičio ruožų visi lietuvių ekipažai pasiekė pirmosios dienos finišą ir ruošiasi penktadienio greičio ruožams Lietuvoje.

Greičiausi iš mūsų tautiečių buvo V.Švedas ir Ž.Sakalauskas su „Mitsubishi Lancer Evo X“. Jie po trijų greičio ruožų bendroje įskaitoje užima 29 vietą.

Tokiu pat automobiliu važiuojantys D.Matijošaitis ir M.Čepulis yra 44 vietoje, o su paprastesniu „Škoda Fabia R2” startavę J.Pipiras ir R.Babachinas bendroje įskaitoje užima 62 vietą iš 68 klasifikuotų ekipažų.

Iš viso „Lotos 71st Rally” buvo užsiregistravęs 71 ekipažas.

Greičiausias iš visų ketvirtadienį buvo čempionato lyderis Sebastienas Ogieras su „Volkswagen Polo R WRC“.

„Buvo labai smagu. Greitas ruožas, man labai patiko. Nemanau, kad laikas yra blogas. Galbūt kai kur per daug slydome“, - taip prancūzas įvertino pirmąjį greičio ruožą.

„Manau, kad turime važiuoti toliau tokiu pat tempu. Kris taip pat neatsilieka nuo mūsų. Kol kas dar negalima atsipalaiduoti. Rytoj Lietuvoje tikiuosi sudėtingų sąlygų, ypač važiuojant antrą kartą tą patį ruožą. Būdamas pirmas turėsiu pranašumą. Bus kitokia danga. Ji labai minkšta“, - įvertino penktadienio greičio ruožus Lietuvoje S.Ogieras.

Jam ant kulnų lipa Andreasas Mikkelsenas, važiuojantis tokiu pat automobiliu, o trečiąją vietą bendroje įskaitoje po pirmosios dienos užima Krisas Meeke su „Citroen DS3 WRC”.

“Nuostabu. Per spaudos konferenciją sakiau, kad man čia labai patinka. Štai kodėl mes vairuojame ralio automobilius. Viskas buvo puiku, šturmanas stenogramą skaitė kaip sekmadienio laikraštį”, - po antrojo greičio ruožo juokavo jis.

Bene daugiausiai gerbėjų dėmesio sulaukiantis šių WRC varžybų dalyvis, buvęs „Formulės-1” lenktynininkas, po didelės traumos išgijęs lenkas Robertas Kubica bendroje įskaitoje užima 12 vietą.

Jis antrajame greičio ruože patyrė avariją, tačiau ši užgrūdinto sportininko nesustabdė. „Apsiverčiau antrame greičio ruože. Sirgaliai turėjo mus atversti. Sudaužytas priekinis stiklas, tačiau automobilis stipriai neapgadintas“, - pasakojo R.Kubica.

Penktadienį WRC varžybos atkeliauja į Lietuvą, Druskininkų apylinkes. Kapčiamiesčio greičio ruože pirmo automobilio startas numatytas 12 val. 25 min (5 GR) ir 15 val 40 min. (7 GR). Šis greičio ruožas yra sutrumpintas nuo starto pusės ir palikta tik 12,92 km ilgio dalis, matuojant nuo finišo.

Margionių greičio ruože pirmo automobilio startas suplanuotas 13 val 30 min (6 GR) ir 16 val 45 min (8 GR).

Serviso zonoje Druskininkuose pirmas automobilis pasirodys 14 val. 40 min ir kiekvienas sportininkas čia stabtelės vos 15 minučių.

Visi oficialioje ralio svetainėje ir bilietų pardavėjų skelbiamoje informacijoje nurodyti GR starto laikai yra pagal Lenkijoje galiojančią laiko juostą, taigi būkite atidūs - Lietuvoje yra valanda vėliau.

Daugiau nuotraukų - galerijoje.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.