WRC lenktynininkas Krisas Meeke: „Mane tai labai sunervino“

Penktadienis, antroji septintojo Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapo diena pareikalavo iš sportininkų daug kantrybės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2014, 1:53 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:32 AM

Vieną greičio ruožą įveikę Lenkijoje jie atvyko į Lietuvą, tačiau mūsų šalyje įveikę du greičio ruožus sužinojo, kad likusios varžybos Lietuvoje atšauktos.

Sportininkai grįžo atgal į Lenkiją ir vakare įveikė dar du greičio ruožus.

Liko nusivylę

Po 10 greičio ruožo lyderiu išliko Sebastienas Ogieras, tačiau jo persvara prieš Andreasą Mikkelseną ištirpo iki vos 0,9 sekundės.

Po finišo tarp sportininkų netilo kalbos apie atšauktus lietuviškuosius greičio ruožus.

Penktąją vietą bendrojoje įskaitoje užimantis K.Meeke rėžė tiesiai: „Prisitaikiau prie pasikeitusių sąlygų. Tačiau kažkas nepadarė savo darbo ir nepatikrino ar Lietuvoje greičio ruožai yra tinkami. Man taip nutiko pirmą kartą ir mane tai labai sunervino.“

Lietuvių rezultatai po 10 greičio ruožų išlieka stabiliai geri. Apgadintu „Mitsubishi Lancer Evo X“ važiuojantis Vytautas Švedas išlaikė 29 vietą bendroje įskaitoje.

Tokiu pat automobiliu važiuojantis Dainius Matijošaitis pakilo į 30-ąją bendrosios įskaitos vietą.

Jonas Pipiras taip pat įsibėgėja – jo rezultatas po 10 ruožų dar neaiškus, bet po 9 GR jis buvo pakilęs iki 59 vietos bendroje įskaitoje.

Antrosios ralio dienos eiga

Penktadienio rytą visi 68 ekipažai, prieš persikeliant į Lietuvą, ralio maratoną pradėjo nuo 12,89 km ilgio „Wieliczki“ greičio ruožo.

S.Ogieras startavo pirmas, turėdamas 2,8 sek. pranašumą prieš komandos draugą A.Mikkelseną.

Tačiau ant slidaus žvyro čempionui sekėsi prasčiau ir jis prarado 3,2 sek. Tuo pasinaudojęs norvegas tapo ruožo lyderiu. Haydenas Paddonas ir Robertas Kubica atvažiavo antroje ir trečioje pozicijose. WRC 2 kategorijoje estas  O.Tanakas 5,8 sek. padidino savo pranašumą prieš Jari Ketomaą.

Antras dienos greičio ruožas tapo istoriniu, kai S.Ogieras pirmą kartą Lietuvos automobilių sporto istorijoje pradėjo Pasaulio ralio čempionato etapą.

Lenktynininkas Kapčiamiesčio greičio ruožą įveikė per 6 min 22 sek. Tačiau to nepakako ir parodęs geriausią rezultatą M.Ostbergas finišavo pirmas.

Už jo išsirikiavo S.Ogieras ir A.Mikkelsenas, kuris nuo prancūzo atsiliko tik 0,3 sek. Lenkas Michalas Solowowas patyrė avariją ir prarado daugiau nei 9 minutes. Jis kol kas yra vienintelis iš šio WRC etapo pasitraukęs sportininkas.

Žvyriniai keliai Druskininkuose buvo labai minkšti, todėl juose lengvai susidarė provėžos, kurios į ralį įnešė dar daugiau netikėtumų.

Susidariusia padėtimi antrajame lietuviškame ruože pasinaudojęs S.Ogieras atgavo lyderio poziciją. Suirzęs Jari-Matti Latvala pakilo į 3-iąją vietą.

„Siaubinga, kelias labai pavojingas. Pataikęs į vėžes nebegalėjau valdyti automobilio“, – sakė Therry Neuville'is.

Po trumpos pertraukėlės Druskininkų serviso zonoje, sportininkai turėjo dar kartą važiuoti tuos pačius greičio ruožus, tačiau dėl per stipriai apgadintos kelio dangos, abu ruožai buvo atšaukti ir lenktynės sugrįžo į Lenkiją – „Wieliczki“ greičio ruožą.

WRC Pasaulio ralio čempionas S.Ogieras su šturmanu J.Ingrassia, nepaisant komandos draugo A.Mikkelseno pastangų, užkopė į lyderio poziciją po 10 „Lotos 71st Rally Poland“ greičio ruožų.

„Žinoma, aš esu laimingas. Aš visada pirmos dienos pabaigoje atvažiuoju antras, todėl šiandien esu tikrai laimingas“, – sakė S.Ogieras.

Norvegas M.Ostbergas dienos pabaigoje užkopė į trečiąją vietą, o suomis J.M.Latvala aplenkė M.Ostbergo komandos draugą K.Meeke ir liko ketvirtas.

Suomių lenktynininkai Juho Hanninenas ir Mikko Hirvonenas finišavo šeštoje ir septintoje pozicijose.

Geriausiųjų dešimtuką užbaigė lenkų numylėtinis R.Kubica, Elfynas Evansas ir T.Neuville'is.

WRC 2 kategorijoje talentingasis estas O.Tanakas padidino pranašumą iki 14,9 sek. prieš savo  persekiotoją iš Suomijos J.Ketomaą ir bendroje dienos įskaitoje finišavo 14-tas, už H.Paddono, H.Solbergo ir čeko Martino Prokopo nugarų.

„Esu patenkintas diena, nors važiuoti daug ir neteko. Kiekvieną ruožą savo persvarą padidindavau 2 sek. Turiu gerą pranašumą prieš šeštadienį“, – sakė O.Tanakas.

Prancūzas Stephane'as Lebebvre, važiuojantis su „Citroën DS3 R3T“, JWRC kategorijoje ir toliau pirmauja prieš rumuną Simone'ą Tempestini.

Šeštadienį sportininkų laukia ilgiausia ir sunkiausia diena – net 10 greičio ruožų Lenkijoje.

Ji prasidės nuo trumpesnio 6,75 km Chmielevo ruožo 8 val. Vakaro kulminacija vyks Mikolaikų arenoje, kur lenktynininkai turės įveikti 2,5 km ilgio „super special“ ruožą 22 val.

Pateikiame pirmaujančių sportininkų komentarus po 10-ojo greičio ruožo:

1. OGIER/INGRASSIA „Esu laimingas. Puiki diena. Visada atvažiuoju antras pirmos dienos pabaigoje. Andreas Mikkelsen puikiai važiuoja.“

2. LATVALA/ANTTILA „Vis geriau ir geriau. Esu patenkintas 4 vieta ir, kad kovojome dėl prizinių vietų. Kol kas negaliu važiuoti taip greitai, kad kovočiau dėl pirmos ar antros vietos.“

4. ǾSTBERG/ANDERSSON „Tiek daug purvo ant priekinio stiklo. Praradome šiek tiek laiko, tačiau esame laimingi. Manau, šiandien pasirodėme puikiai.“

5. HIRVONEN/LEHTINEN „Galbūt mums reikia pavalgyti makaronų, kad pasisektų. Buvo ilga diena, rytojus taip pat bus sudėtingas.“

6. EVANS/BARRITT „Daug laimingesnis nei vakar. Daug dar reik padaryti, tačiau tobulėjame. Šiandien apgalvosime savo strategiją ir rytoj viskas bus gerai.“

8. HANNINEN/TUOMINEN „Šiek tiek erzino. Jokių progų ką nors pasivyti. Keli vaikinai yra arti mūsų, bet dar laukia ilgas kelias.“

9 MIKKELSEN/FLOENE „Nelabai gerai pasirodžiau paskutiniame ruože. Tačiau diena buvo gera. Rytojus bus sunkus, turiu išlikti susikoncentravęs.“

10. KUBICA/SZCZEPANIAK „Buvo gera diena. Ilga, bet ir tuo pačiu trumpa greičio ruožuose.“

16. SOLBERG/MINOR „Viskas gerai. Rytoj viskas bus dar geriau.“

21. PROKOP/TOMANEK „Sutvarkėme savo problemas.“

112. AMIOUNI/MATAR „Apsivertėme 5 greičio ruože, tačiau finišavome.“

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.