WRC etapą Lenkijoje laimėjo S. Ogieras

Sekmadienį Lenkijoje finišavusio pasaulio ralio tapo nugalėtoju tapo Sebastienas Ogieras. A. Mikkelsenas finišavo antras, belgas Thiery Neuville atvažiavo trečias. Estas Ottas Tanakas buvo pirmas WRC 2 kategorijoje. Prancūzas Stephane'as Lefebvre laimėjo JWRC.

S.Ogiero ir J.Ingrassios ekipažas.<br>AFP/„Scanpix" nuotr.
S.Ogiero ir J.Ingrassios ekipažas.<br>AFP/„Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-29 15:59, atnaujinta 2018-02-12 09:41

Sėkmingiausiai iš Lietuvos ekipažų pasirodė Dainius Matijošaitis ir Mindaugas Čepulis („Mitsubishi Lancer EVO X“). Jie išvengė didelių techninių problemų iki pat varžybų pabaigos, tačiau priešpaskutiname greičio ruože liko tik 50-ti.

Vis tik jiems pavyko atsitiesti ir paskutiniame greičio ruože užėmus 36 vietą pasiekti geriausią rezultatą tarp lietuvių. Ekipažas užėmė 24 vietą bendroje įskaitoje. Lietuviai nuo nugalėtojo atsiliko 28 min. 33,9 sek.

Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas („Mitsubishi Lancer EVO IX“) finišavo 36-ti (+38:02,7).

Jonas Pipiras ir Ramūnas Babachinas („Škoda Fabia“) dėl gedimų pasitraukė 22-ame greičio ruože.

Išsaugojo lyderio poziciją S.Ogieras ir Julienas Ingrassia paskutinę dieną, važiuodami atsargiai, išlaikė lyderių poziciją ir tapo pasaulio ralio čempionato etapo Lietuvoje ir Lenkijoje nugalėtojais. Nuo savo komandos draugo A.Mikkelseno prancūzas atsiplėšė 1min 07.7sek.

Pasaulio čempionas laimėjo 10 iš 24 greičio ruožų ir dar kartą įrodė, kad „Volkswagen Motorsport" komanda šiemet neturi sau lygiaverčių varžovų.

Lietuvos ir Lenkijos etapas S.Ogierui buvo 21-oji pergalė, kuri leido aplenkti Didier Auriol ir pakilti į 7-tąją poziciją daugiausiai WRC istorijoje pergalių iškovojusių sportininkų sąraše. Prancūzas vis dar atsilieka nuo Sebastieno Loebo (78), Marcuso Gronholmo (30), Carloso Sainzo (26), Colino McRae (25), Tommi Makineno (24) ir Juha Kankkuneno (23).

„Man tai buvo tobulas savaitgalis. Tai didelis žingsnis link čempiono titulo. Greičio ruožai buvo tikrai puikūs ir greiti. Šį sezoną nėra lengva laimėti ralio etapus“, – sakė S. Ogieras.

Norvergas A. Mikkelsenas su šturmanu Ole Floene persekiojo pasaulio čempioną dvi su puse dienos, tačiau galiausiai turėjo pripažinti prancūzo pranašumą ir tenkintis antrąja vieta ant nugalėtojų pakylos.

Belgas Thiery Neuville antrą kartą šiame sezone, tą patį jam buvo pavykę padaryti ir Meksikos ralyje, finišavo trečioje pozicijoje.

„Buvo puikus savaitgalis. Smagu matyti, kad visi trys Hyundai automobiliai finišavo. Noriu padėkoti visai komandai už nuostabų darbą“, - sakė T. Neuville.

Mikko Hirvonenas, Jari-Matti Latvala ir Juho Hanninenas etapą baigė ketvirtoje, penktoje ir šeštoje pozicijose.

„LOTOS 71ST Rally Poland“ buvo prastas etapas „Citroen Abu Dhabi World Rally Team“ komandai, kurios pagrindinis pilotas Madsas Ostbergas iš kovos pasitraukė dar šeštadienį. Krisas Meeke stengėsi kaip galėjo ir po prastos pradžios etapą baigė 7-toje pozicijoje. Dešimtuką užbaigė Kiwi Haydenas Paddonas, Henningas Solbergas ir 10-toje pozicijoje atsidūręs čekas M. Prokopas.

Po šeštadienį patirtos avarijos į ralį sugrįžo ir R. Kubica, kuris startavo turėdamas baudos minučių.

„Ne visur sekėsi trumpinti. Taip pat vakar kliudėme akmenį. Noriu padėkoti visiems fanams. Jūs nuostabūs. Taip pat dėkui ir organizatoriams, jie padarė didžiulį darbą“, - džiaugėsi lenkas.

WRC2 kategorijoje estas O.Tanakas nepaleido nei akimirkai lyderio pozicijos ir lengvai laimėjo etapą. Estas ralio pabaigoje turėjo 1min 38.2sek. pranašumą prieš artimiausią persekiotoją. Už jo nugaros liko komandos draugas Jari Ketomaa ir Yazeed Al-Rajhi.

„Šis etapas suteikė man pasitikėjimo. Man čia labai patiko. Galbūt galėjau laimėti ir Meksikos ralį, tačiau ten taip nesisekė“, - pasakojo estas O. Tanakas.

JWRC kategorijoje niekas neprilygo prancūzui S. Lefebvre.

Paskutinė ralio diena

Paskutinė Pasaulio ralio čempionato etapo diena Lietuvoje ir Lenkijoje prasidėjo 14.54km ilgio Milki greičio ruožu, į kurį išvažiavo 56 automobiliai, nors pirmąją dieną startavo 68 pretendentai į nugalėtojo titulą.

Elfyn Evans pirmasis pradėjo greičio ruožą ir valė kelią kitiems. Nors lauke lijo, tačiau padangų sukibimas su danga buvo stebėtinai geras. S.Ogieras apgynė savo 61.8sek. pranašumą. Didžiausia kova prasidėjo dėl trečiosios vietos tarp T. Neuville, M. Hirvonen, J. Hanninen ir suomio Jari-Matti Latvala.

Tiek S. Ogieras, tiek ir A. Mikkelsenas greičio ruože buvo labai atsargūs ir vengė klaidų. Suomis Jari-Matti Latvala aplenkė J. Hannineną ir pakilo į 5-tą poziciją. T. Neuville įtvirtino 23.5sek. pranašumą prieš besivejantį suomį ir 10.5sek prieš M. Hirvonenas.

K. Meeke taip pat įspūdingai pradėjo dieną ir aplenkė H. Solbergą bei pradėjo kelti grėsmę H. Paddono 7-tajai pozicijai. WRC 2 kategorijoje ir toliau nepavejami O. Tanakas ir J. Ketomaa, trečias važiuoja Al-Rajhi

Nors antrame Kruklanki greičio ruože lynojo, tačiau tai nesustabdė suomio Jari-Matti Latvala ir jis laimėjo jau ketvirtąjį ruožą šiame WRC etape bei dar labiau priartėjo prie 4-toje pozicijoje esančio M. Hirvoneno. Pirmas trejetukas vengė klaidų ir važiavo lėtesniu tempu.

3-čiasis dienos ruožas paskutiniam pasirodymui sugrįžo į 2.5km ilgio Mikolaikų arenos trasą, kur suomis Jari-Matti Latvala laimėjo dar vieną greičio ruožą. K. Meeke aplenkė H. Paddoną ir pakilo į 7-tą poziciją. TOP3 lenktynininkai nevažiavo itin dideliu tempu ir taupė padangas paskutiniam greičio ruožui.

Pergalė paskutiniame ralio etape pasaulio čempionui suteikė papildomus 3 taškus. Jari-Matti Latvala stengėsi pasivyti M. Hirvoneną, tačiau jam pritrūko 0,7 sekundės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.