Dyzelinio BMW šeimininkai tikisi aplenkti galingiausius monstrus

Jau trečius metus iš eilės su BMW 120D, dviejų litrų „dyzeliuku“ 1000km lenktynėse dalyvaujantys patyrę lenktynininkai tikri, kad šįmet jie gali nugalėti ketvirtadienį vyksiančioje sprinto rungtyje – pirmosiose lenktynių savaitgalio varžybose.

Dyzelinio BMW vairuotojai tikisi laimėti sprinto rungtį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dyzelinio BMW vairuotojai tikisi laimėti sprinto rungtį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:22 PM

„Sparti Reklama racing team“ komanda su ryškiai oranžiniu BMW „pirmuku“ dalyvauja D klasėje, bet jų netrikdo gerokai galingesni varžovai.

Kaip ir ankstesniais metais ,automobilį vairuos komandos siela Rimas Cesiulis, kartingo meistrai Mindaugas Rudys su Almantu Sadausku ir Donatas Kisielius, o komandai vadovaus Gediminas Kriaučiūnas.

Komanda šiemet turi labai ambicingą tikslą – sprinto varžybose laimėti pirmą vietą.

„Prieš dvejus metus likome antri, pernai likome ketvirti, bet tais metais pirmą vietą laimėjo automobilis kuris net nesugebėjo startuoti iš pirmo karto“, – pernykštę nuoskaudą prisiminė sportininkai.

Pernai sprinto varžybose nugalėjo „General Financing-Stihl“ komanda, nors automobilis iš starto vietos pajudėjo ne itin sklandžiai.

Komandos siela R.Cesiulis yra daugkartinis traukos lenktynių nugalėtojas ir prizininkas ir nors 1000km lenktynių parado metu vyksiančios sprinto varžybos nėra tikros traukos lenktynės, gebėjimą gerai startuoti Rimas čia galės realizuoti.

Trumpoje sprinto distancijoje aukštas dyzelinio variklio sukimo momentas yra privalumas, bet svarbiausia kuo mažiau „prasukti“ varančiuosius galinius ratus ir nepraslysti „bazės“.

1000 kilometrų lenktynėms ekipa taip pat numačiusi aukštus tikslus.

„Prieš dvejus metus klasėje laimėjom trečią vietą, praeitais metais D klasėje likome ketvirti, bet abu metus kamavo techninės bėdos, konkurencingai pasirodyti nepavyko.

Šiemet automobilis stipriai atnaujintas, padidinta galia, sukimo momentas, pakeista važiuoklė, atlikti papildomi pakeitimai didinantys automobilio patikimumą. Tai ištvermės lenktynės, didžiąją dalį sėkmes čia nulems technikos patikimumas ir stabilus greitis.

D klasė šiais metais konkurencinga kaip niekada, bet komandos tikslas – savo klasėje užimti prizinę vietą ir jeigu technika nepaves bei nebus klaidų trasoje, absoliučioje įskaitoje patekti tarp 15 stipriausių komandų“, pasakojo komandos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.