Naujoje trasoje - nauji greičio rekordai

Trasos ratas tapo trumpesnis

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 18, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:34 PM

Trasos ratas tapo trumpesnis

Iki šiol rato ilgis siekė 2994 metrus ir norint įveikti 1000 kilometrų sportininkams reikėjo nuvažiuoti 334 ratus. Po sankryžos rekonstrukcijos ratas sutrumpėjo iki 2682 metrų ir visai distancijai prireiks apsukti 373 ratus.

Atsiradus daugiau ratų sportininkams teks dažniau sukinėtis trasos posūkiuose ir neabejojama, kad šiemet lenktynės užtruks ilgiau, nei ankstesniais metais.

Anksčiau lenktynių nugalėtojai nuvažiuoti 1000 kilometrų užtrukdavo nuo 9 iki 9 su puse valandos. Dabar greičiausiai komandai tai vargu ar pavyks padaryti greičiau nei per 10 valandų.

Tačiau sutrumpėjusį ratą sportininkai įveikia greičiau ir tikimąsi, kad šių metų lenktynėse nauji rato greičio rekordai bus fiksuojami ne vieną dešimtį kartų.

Rekordą pagerino trys komandos

Tai patvirtino ir lenktynininkų treniruotės, kuriose sportininkai bevelija pataupyti savo techniką lenktynėms ir dar nerodo visos savo automobilių galios.

Ankstesnės trasos rekordas priklauso Ramūnui Čepkauskui, kuris 2012 metais su eksperimentiniu automobiliu "Algirdai Racing - Aquila CR1 LS7" 2994 metrus nuskriejo per 1 min.17,270 sek.

Ketvirtadienį per 300 metrų trumpesniame rate šį rekordą beveik 3 sekundėms pagerino "15 min-GSR-Telšių statybos" komandos narys Arūnas Granskas, kuris su "Radical SR5" ratą įveikė per 1 min.14,463 sek.

Nuo jo nedaug atsiliko su Ispanijos vėliava lenktyniaujančios "Speed Factory Racing" komandos lenktynininkas Konstantinas Calko 2682 metrus nuvažiavęs per 1 min.14,989 sek.

Prieš dvejus metus pasiektą R.Čapkausko ilgesnio rato rekordą pagerino ir "General Financing - Stihl by Pitlane" komanda. Jos naujojo rato laikas - 1 min. 16,684 sek.

Treniruotėse - pirmieji gedimai

Neabejojama, kad lenktynininkams labiau pripratus prie trasos bei jos dangos šie rezultatai ilgai neišsilaikys. Naujų rekordų laukiama per penktadienio treniruotę bei vakare vyksiančią 1000 kilometrų lenktynių dalyvių kvalifikaciją, kurioje dėl starto vietos sportininkai jau varžysis visu pajėgumu.

Per pirmąją treniruotę lenktynininkus savo automobilius vertė lėtinti ir naujai asfaltu paklota trasos danga. Sportininkai pastebėjo, kad ji yra kiek slidoka, todėl prie jos teks specialiai derinti automobilių pakabą.

Trasos dangos slidumą pirmasis patyrė "Brum Brum Vitamins by JR Motorsport" komandos narys Benoitas Dupontas, kurio BMW M3 posūkyje kliudė kelio atitvarus. Tačiau automobilis nebuvo smarkiai apgadintas ir galėjo tęsti treniruotę.

Didžiausią susidomėjimą sukėlė treniruotėse sugedęs vienas greičiausių bei galingiausių maratoninių lenktynių automobilis "Aquila CR1", kuriuo važiuoja Ramūnas Čapkauskas, Deividas Jocius ir Vytautas Švedas.

Tačiau iki lenktynių dar liko nemažai laiko ir tikimąsi, kad iki jų komanda savo monstrą spės pataisyti.

Rekordas ir traukos lenktynėse

1000 kilometrų lenktynių trasoje pagerintą greičiausiai įveikto rato laiką papildė Lietuvos automobilių traukos čempionato rekordas.

Kiek daugiau nei 200 metrų distancijoje viename važiavime ties finišo linija rekordinį net 210,86 kilometrų per valandą greitį pasiekė "Altered Fiat Topolino" automobilį vairavęs Giedrius Jurevičius.

Tačiau traukos lenktynių finalinėje dvikovoje greitesnis už jį buvo Aivaras Štikelis su BMW Altered, kuris ir tapo šios automobilių klasės Lietuvos traukos lenktynių čempionato etapo nugalėtoju.

Gausiausioje A klasėje, kurioje varžėsi 21 sportininkas, nugalėtoju tapo "Honda Civic" vairavęs Paulius Petkus.

B klasėje greičiausias buvo latvis Rolandas Ozolinis su "Honda Jazz". C klasėje nugalėjo "Audi Coupe Quattro" vairavęs Ovidijus Tylenis, D klasėje - Kastytis Volbekas su "Nissan GT-R".

Komandų įskaitoje trečiąjį Lietuvos automobilių traukos čempionato etapą laimėjo "Tija Racing" lenktynininkai.

Nugalėtojams prizus įteikęs Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas sportininkams palinkėjo greitį demonstruoti lenktynių trasose, o ne šalies keliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?