Europos ralio čempionato starte – penktoji lietuvių vieta

Europos ralio čempionato etape

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 19, 2014, 12:33 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:16 PM

Ekipažas nuo pat pirmo greičio ruožo laikėsi prieš lenktynes užsibrėžto tikslo - išsilaikyti lyderių grupėje ir surinkti kuo daugiau bendros čempionato įskaitos taškų, kurie skiriami kiekvienos ralio dienos pabaigoje.

„Šiandien savo lūkesčius viršijome. Nuo pirmų kilometrų patys sau pasakėme, kad atsipalaiduoti negalime. Varžovai stiprūs ir bet koks nereikalingas pristabdymas reikš pralaimėjimą. Antroje dienos pusėje įgijome dar daugiau pasitikėjimo savimi, todėl vis didinome tempą. Džiugu matyti, kad po pirmos dienos lenkiame ir bendroje „Production Cup“ čempionato įskaitoje pirmaujantį V.Puškarą iš Ukrainos“,- po Tartu mieste vykusio greičio ruožo finišo kalbėjo M.Samuitis.

Pasak ekipažo šturmano R.Šaučikovo, kelios nedidelės klaidos iš esmės nepablogino rezultato ir automobiliui nepakenkė. Po vieno iš didžiausių tramplynų automobilis nusileido tiesiai į pievą, tačiau pavyko sėkmingai grįžti į trasą. Finaliniame dienos greičio ruože dešiniu galiniu ratu buvo kliudytas šaligatvio kraštas, bet didesnio remonto ir čia neprireiks.

Po 9 greičio ruožų bendroje ralio įskaitoje pirmauja estai O.Tänakas ir R.Mõlderis , o „Production Cup“ lyderiu išlieka A.Lukjaniuko ir A.Arnautovo ekipažas iš Rusijos.

Šeštadienį Europos ralio čempionato etapo Estijoje dalyviai turės įveikti dar 107 greičio ruožų kilometrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.