100 mln. dolerių sumokėjęs F-1 bosas: „Apmaudu mokėti tiek daug“

„Formulės-1“ magnatas

B.Ecclestone'as buvo kaltinamas 2006 ir 2007 metais davęs 44 mln. dolerių kyšį.<br>AP nuotr.
B.Ecclestone'as buvo kaltinamas 2006 ir 2007 metais davęs 44 mln. dolerių kyšį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2014, 5:31 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:28 PM

Praėjus dienai po to, kai Miunchene buvo nutrauktas prieš jį pradėtas teismo procesas, britų milijardierius interviu vokiečių žiniasklaidai sakė, jog negali „suprasti“, kodėl žmonės sako, kad jis nusipirko bylos nutraukimą.

„Man tai panašu į tai, tarsi teisėjai, jų nuomone, iš tiesų neturėjo kito pasirinkimo“, - sakė 83 metų F-1 bosas dienraščiui „Bild“ savo komentaruose, kurie buvo publikuoti vokiškai.

B.Ecclestone'as taip pat išreiškė apgailestavimą dėl didžiulės sumos, kurią pagal teismo palaimintą susitarimą su prokuratūra jis sutiko sumokėti, kad būtų nutrauktas prieš keturis mėnesius pradėtas teismo procesas.

„Žinoma, kiek apmaudu mokėti tiek daug pinigų. Tačiau būtų dar apmaudžiau jų neturėti“, - sakė jis.

„Tiesą sakant, manau, kad ši kapitalistinė sistema yra gera“, - sakė B.Ecclestone'as, Londone duodamas interviu dienraščiui „Bild“ praėjus kelioms valandoms po to, kai Miuncheno teismas uždegė žalią šviesą jo susitarimui su prokurorais.

100 mln. dolerių mokestis, kaip pranešama, yra didžiausia suma pagal tokio pobūdžio susitarimą per visą Vokietijos baudžiamosios teisės istoriją.

B. Ecclestone'as buvo kaltinamas 2006 ir 2007 metais davęs 44 mln. dolerių kyšį Bavarijos žemės banko „BayernLB“ valdytojui už pagalbą išsaugant savo rankose F-1 vairą. B. Ecclestone'as F-1 vadovu yra jau keturis dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.