Nutrauktose Japonijos lenktynėse – L. Hamiltono pergalė

Sujauktas lenktynių kalendorius, sąlygas pasunkinęs lietus, rimtas varžovas – visa tai Lewisui Hamiltonui nė motais. „Formulės 1” sezono lyderis sekmadienį pasiekė antrąjį savo „hattrick“ šį sezoną, kai laimėjo Japonijos „Grand Prix“ lenktynes, kurias organizatoriai buvo priversti nutraukti. L.Hamiltonas 28 ratus važiavo už ekipos draugo Nico Rosbergo, tačiau kantriai laukė ir galiausiai jį aplenkė, laimėdamas trečias lenktynes iš eilės.

L.Hamiltonas laimėjo lenktynes.<br>AP nuotr.
L.Hamiltonas laimėjo lenktynes.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-05 10:02, atnaujinta 2018-01-28 13:59

Antroji vieta atiteko „Mercedes“ pilotui Nico Rosbergui. Už jo liko Danielis Ricciardo ir Sebastianas Vettelis iš „Red Bull“.

Penktoje vietoje – Jensonas Buttonas iš „McLaren“.

Rikiuotė:

1) Lewisas Hamiltonas 2) Nico Rosbergas 3) Sebastianas Vettelis 4) Danielis Ricciardo 5) Jensonas Buttonas 6) Valtteri Bottas 7) Felipe Massa 8) Nico Hulkenbergas 9) Jean-Ericas Vergne 10) Sergio Perezas 11) Daniilis Kvyatas 12) Kimi Raikkonenas 13) Estebanas Gutierrezas 14) Kevinas Magnussenas 15) Romainas Grosjeanas 16) Pastoras Maldonado 17) Marcusas Ericssonas 18) Maxas Chiltonas 19) Kamui Kobayashi 20) Julesas Bianchi 21) Adrianas Sutilas.

Oras. Lenktynės Japonijoje „Formulę 1” pasitiko liūtimi. Lietus taip stipriai nuplovė trasą, kad organizatoriai nutarė jas pradėti su saugos automobiliu. „Tai prasčiausios sąlygos, kokias teko čia matyti“, - sakė BBC „Formulės 1” komentatorius Benas Edwardsas.

„Stop“. Per apšilimo ratą pilotai skundėsi, kad sąlygos – labai prastos ir netrukus jie išvydo raudoną vėliavą. Lenktynės buvo stabdomos. Netrukus pilotai lipo iš bolidų. Po pertraukos jie sugrįžo.

Sustojo. Lenktynių pradžioje pasitraukti buvo priverstas Fernando Alonso, nes sugedo jo „Ferrari“ bolidas. Panašu, kad lietus pažeidė elektros sistemas.

Ir vėl. Septintąjį kartą šį sezoną lenktynių nebaigė Adrianas Sutilas. „Sauber“ pilotas 43-ajame rate nesuvaldė bolido ir rėžėsi į bortą.

Nutraukė. Kai dužo Juleso Bianchi bolidas, medikai buvo pasirengę veikti. 44-ajame rate iškart pasirodė saugos automobilis, o netrukus buvo parodyta raudona vėliava. Kai bolidai grįžo į techninio aptarnavimo zoną, organizatoriai paskelbė, kad lenktynės nutraukiamos.

Sveikata. „Marussia“ pranešė, kad J.Bianchi buvo nugabentas į medicinos centrą. „Sauber“ domėjosi A.Sutilo sveikata ir pilotas teigė, kad jam viskas gerai. J.Bianchi vėliau buvo nugabentas į ligoninę. Jis buvo be sąmonės.

Liūdniau. Nugalėtojai ant podiumo šventė pergalę, bet šįkart šampano purslais nesitaškė. Lenktynininkai taip pagerbė į avariją patekusį J.Bianchi.

Statistika (BNS)

Lenktynių dešimtukas:

1. Lewis Hamilton (D. Britanija), „Mercedes“              1 val. 51 min. 43,021 sek.

2. Nico Rosberg (Vokietija), „Mercedes“ atsiliko 9,180 sek.

3. Sebastian Vettel (Vokietija), „RedBull-Renault“ 29,122

4. Daniel Ricciardo (Australija), „RedBull-Renault“ 38,818

5. Jenson Button (D. Britanija), „McLaren“ 1:07,550

6. Valtteri Bottas (Suomija), „Williams-Mercedes“ 1:53,773

7. Felipe Massa (Brazilija), „Williams-Mercedes“ 1:55,126

8. Nico Huelkenberg (Vokietija), „Force India-Mercedes“ 1:55,948

9. Jean-Eric Vergne (Prancūzija), „Toro Rosso-Renault“ 2:07,638

10.Sergio Perez (Meksika), „Force India-Mercedes“ 1 ratu

Lyderių rikiuotė bendrojoje „Formulės 1“ čempionato įskaitoje (po 15 etapų iš 19):

1. Lewis Hamilton (D. Britanija), „Mercedes“              266 tšk.

2. Nico Rosberg (Vokietija), „Mercedes“ 256

3. Daniel Ricciardo (Australija), „RedBull-Renault“ 193

4. Sebastian Vettel (Vokietija), „Red Bull-Renault“ 139

5. Fernando Alonso (Ispanija), „Ferrari“ 133

6. Valtteri Bottas (Suomija), „Williams-Mercedes“ 130

7. Jenson Button (D. Britanija), „McLaren“ 82

8. Nico Huelkenberg (Vokietija), „Force India-Mercedes“ 76

9. Felipe Massa (Brazilija), „Ferrari“ 71

10.Sergio Perez (Meksika), „Force India“ 46

Konstruktorių taurės įskaitoje pirmaujančios „Mercedes“ komandos persvara prieš antroje vietoje esančią „RedBull-Renault“ ekipą išaugo nuo 174 iki 190 taškų:

1. „Mercedes“                                             522 tšk.

2. „RedBull-Renault“ 332

3. „Williams-Mercedes“ 201

4. „Ferrari“ 178

5. „Force India-Mercedes“ 122

6. „McLaren“ 121

7. „Toro Rosso-Renault“ 29

8. „Lotus-Renault“ 8

9. „Marussia-Ferrari“ 2

Lenktynės.

Kai lietus nurimo, organizatoriai davė startą „Formulės 1” lenktynėms. Taip jie nuramino ir sirgalius, bijojusius, kad lenktynės gali ir nebeprasidėti. Pilotai važiavo paskui saugos automobilį ir netrukus už galvų susiėmė Fernando Alonso gerbėjai.

Ispanui sugedo „Ferrari“ bolidas. Po penkių ratų lyderių rikiuotė nesikeitė.

9-ajame rate iš trasos pasitraukė saugos automobilis. Lenktynininkai kalba apie pagerėjusias sąlygas.

15-ame rate S.Vettelio gerbėjai akylai sekė vokietį, kuris jau buvo pakilęs į šeštąją poziciją, už savęs palikęs komandos draugą Danielį Ricciardo.

Rikiuotė po 18-ojo rato: N.Rosbergas, L.Hamiltonas, J.Buttonas, S.Vettelis, D.Ricciardo.

20-asis ratas: J.Buttonas – trečias ir 14 sekundžių pirmauja prieš S.Vettelį. N.Rosbergas L.Hamiltoną lenkia 1,1 sek. J.Buttonas nuo jų atsilieka 18,2 sek.

26-asis ratas. L.Hamiltonas atakavo N.Rosbergą. Atstumas iki lyderio sumažėjo iki 0,7 sek.

28-asis ratas. L.Hamiltonas pagaliau įveikė N.Rosbergą. Netrukus jis įgijo 2 sekundžių persvarą. Po dviejų ratų jis jau pirmavo 4,78 sek.

39-ajame rate L.Hamiltonas prieš N.Rosbergą pirmavo jau 10 sek.

43-ajame rate bolido nesuvaldė Adrianas Sutilas. Jis trenkėsi į bortą ir baigė lenktynes.

44-ajame rate pasirodė saugos automobilis.

46-asis ratas. Pasirodė raudona vėliava. Bolidams nurodyta grįžti į techninio aptarnavimo zoną. Netrukus lenktynės buvo nutrauktos.

***

„Pole“ pozicija. „Formulės 1” Japonijos „Grand Prix“ lenktynes iš pirmosios pozicijos pradėjo „Mercedes“ atstovas Nico Rosbergas. Bendroje įskaitoje antrąją vietą užimantis lenktynininkas per kvalifikaciją užfiksavo greičiausią laiką. Už jo – sezono lyderis kitas „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Trečiąją ir ketvirtąją vietas dalinosi „Williams“ atstovai Valterri Bottas ir brazilas Felipe Massa.

Sunkumai. Su problemomis toliau susiduriantis Sebastianas Vettelis kvalifikacijoje liko devintas.

Pokytis. Keturis kartus „Formulės 1“ pasaulio čempionu tapęs vokietis S.Vettelis paliks „Red Bull“ šių metų pabaigoje ir netrukus turėtų pranešti apie sandorį su „Ferrari“. S.Vettelis pasakė „Red Bull“ vadovui Christianui Horneriui penktadienį, kad jis rengiasi palikti komandą.

Skaičiai. L.Hamiltonas šį sezoną jau yra užfiksavęs trijų iš eilės pergalių seriją ir netgi pasiekęs didesnį skaičių. Jis laimėjo Malaizijos, Bahreino, Kinijos ir Ispanijos lenktynes iš eilės. Pastaruosius kartus L.Hamiltonas pergale džiaugėsi Italijos ir Singapūro lenktynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.