Į Rusijos į Vilnių persikėlęs 10-metis šlovina Užupio Respubliką

Dešimtmetis kartingo lenktynininkas Sergejus Gusarovas šlovina Užupio Respubliką. Prieš metus su tėvais iš Maskvos į Vilnių persikėlęs paauglys varžybose startuoja būtent Užupio vėliava papuoštu kartu. Pamėgtą sostinės kampelį Sergejus garsina ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse vykstančiose kartingo varžybose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 10:52 PM

Lenktynininkas, kurį treniruoja daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių kartingo čempionas Martynas Tankevičius, šiemet nesunkiai iškovojo Lietuvos kartingo čempiono vardą „Mini 60“ klasėje, kur varžosi 10–12 metų sportininkai. Pirmą kartą matomos lenktynių trasos nesutrukdė S.Gusarovui toli už savęs palikti kitus, labiau patyrusius ir seniau už jį Lietuvos kartingo čempionatuose dalyvaujančius sportinininkus.

„Vasarą treniravomės daug, teko vytis lietuvaičius, puikiai pažįstančius visas vietines trasas. Kartais atrodydavo, kad varžovai nesitreniruoja, dažnai trasoje važinėdavau vienas. Tačiau, nors iš šono ir galėjo pasirodyti, kad čempionate nugalėjau lengvai, konkurencija buvo didelė. Kova ypač aštri buvo paskutiniajame čempionato etape Vilniuje,“ - sakė Sergejus, spėjęs susidraugauti ne tik su savo varžovais, bet ir su kaimynystėje gyvenančiais Užupio vaikais.

Lenktynininko tėtis Vasilijus antrina sūnui: „Tokiame amžiuje vaikai lengvai greitai tampa draugais, konkuruoja tik lenktynių trasoje, o vos išlipę iš kartų vėl tampa geriausiais bičiuliais.“

Vos metus Lietuvoje gyvenantis berniukas jau susikalba lietuviškai, o kai prireikia pasinaudoja rusų ar anglų kalbomis.

Praeityje išbandęs ir dziudo, ir plaukimą, ir futbolą, S.Gusarovas atsiskleidė prie karto vairo: „Man patinka važiuoti. Kartais atrodo, kad važiuoju be didelių pastangų. Ir man patinka visos Lietuvoje esančios kartingo trasos.“

Prieš metus pirmą kartą dalyvavęs Rusijos „Rotax Max“ kartingo čempionate Sergejus tapo jo nugalėtoju „Micro“ klasėje, tačiau didžiausiu savo pasiekimu jaunasis lenktynininkas laiko pergalę viename iš šių metų Latvijos „PROKart“ čempionato etapų, kur jam pavyko įveikti net 28 varžovus.

Konkurentų skaičius bus svarbus ir sprendžiant, kokiose varžybose jis dalyvaus kitąmet.

„Kuo didesnė konkurencija – tuo geriau, daugiau patirties įgaunu. Neužtenka nuolat treniruotis ir įsisavinti naujas trasas, svarbu ir dalyvauti stipriausiuose čempionatuose. Kitąmet planuoju dalyvauti kartingo čempionatuose Lenkijoje ir Italijoje, jei bus stipri konkurencija – ir Lietuvoje, jei atgims Baltijos šalių čempionatas – tuomet ir jame. Kviečia ir Rusijos kartingo čempionate dalyvauti, varžovų ten būtų nemažai, bet mums patinka čia gyventi, treniruotis pas Martyną, nebesinori grįžti į Rusiją,“ – sakė Užupio gyventojas. O važinėti iš čia į Rusijos čempionato etapus būtų per brangu ir pernelyg sudėtinga.

Sergejus – didžiulis Lewiso Hamiltono gerbėjas, svajojantis apie dalyvavimą „Mercedes“ komandos sudėtyje.

„Mes turime tikslą, kartingai Sergejui – ne vien tik hobis. Dabar svarbiausia lenktyniauti dėl patirties, netgi ne dėl titulų ir pergalių. Jis jaučia malonumą dėl to, ką daro, ir jeigu futbolo treniruotėse matėsi, kad tai ne jo sportas, tai kartinguose po kiekvienų varžybų jis akivaizdžiai važiuoja dar geriau,“ – sake S.Gusarovo tėtis Vasilijus, pagrindinis sūnaus įkvėpėjas ir rėmėjas, jau dabar planuojantis jaunojo lenktynininko karjeros kelią keliems metams į priekį.

„Po kelerių metų tėvų biudžetas jau gali ir nebepatempti dalyvavimo tokio aukšto lygio varžybose Europoje, kurių reikia, kad lenktynininkas tobulėtų ir toliau, sportas reikalauja didelių investicijų ir rėmėjų. Man Sergejus patinka savo užsispyrimu ir nuolatiniu noru tobulėti. Nesvarbu, ar mes atvykstame į naują trasą, ar tiesiog tobuliname įgūdžius puikiai pažįstamoje vietoje, jis visa galva pasineria į iškeltą uždavinį ir stengiasi jį vykdyti kuo geriau. Tikiu, kad apie šį vaikiną po keleto metų sužinos ne tik Lietuva,“ – sakė S.Gusarovo treneris Martynas Tankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.