„MotoGP“ uždanga leisis Valensijoje

Žiedinių motociklų lenktynių mėgėjai ruošiasi žiemos miegui, tačiau prieš tai dar sulauks galingo akordo – paskutinio „MotoGP“ etapo Valensijos mieste.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 2:09 AM

Kadangi daugelis intrigų čempionate jau išspręstos, Valensijoje nuo pat „MotoGP“ karavano atvykimo vyravo pakilios nuotaikos.

Marcas Marquezas jau senokai tapo „MotoGP“ karaliumi, o Esteve Rabatas prieš kelias savaites užsitikrino „Moto2“ karūną. Valensijoje lieka vienintelis klausimas – ar 2015 metais čempionų galeriją sudarys vien Ispanijos motociklininkai?

Jaunesnysis Marco brolis Alexas Marquezas turi visus kozirius įrašyti savo šeimą į motociklų sporto istoriją. A.Marquezas nuo pagrindinio varžovo australo Jacko Millerio yra atitrūkęs 11 taškų, o tai reiškia, kad lyderiui užtenka finišuoti trečioje vietoje. Nepaisant sudėtingų aplinkybių, J. Milleris neketina pasiduoti anksčiau laiko.

„Situacija buvo dar prastesnė, bet mes laimėjome dvejas lenktynes iš eilės. Kausimės iki paskutinio rato“, – žadėjo J. Milleris.

„Moto3“ lenktynės nebus vienintelis geras reginys. „MotoGP“ klasėje virs brolžudiškas karas tarp dviejų „Yamaha“ atstovų Valentino Rossi ir Jorge Lorenzo dėl antros vietos bendrojoje įskaitoje. Tiesa, karas nebus beatodairiškas, nes italo ir ispano tarpusavio santykiai tapo daug geresni, nei buvo prieš kelerius metus.

Lentelėje V.Rossi pranašesnis prieš J .Lorenzo 12 taškų, todėl šio šansai atrodo minimalūs. Kita vertus, „MotoGP“ kartais padovanoja dar ne tokių stebuklų.

Beje, apie V.Rossi sugrįžimą į piko formą sukosi daugelis interviu prieš Valensijos „Grand Prix“. Pats V.Rossi žadėjo, kad kitąmet taikysis į savo jubiliejinį, 10-ąjį, čempiono titulą (du iškovojo mažesnėse klasėse).

„Moto2“ klasės karaliumi jau Malaizijoje tapo E.Rabatas, o tai reiškia, kad Valensijoje gali sužibėti ir vienas iš mažiau matomų lenktynininkų. Per „Viasat Sport Baltic“ bus galima pamatyti, kuris konkrečiai.

Valensijos „Grand Prix“ transliacijos sekmadienį, lapkričio 9 d.: 21.50 val. „Moto3“ lenktynės, 23.05 val. „Moto2“ lenktynės, 00.25 val. „MotoGP“ lenktynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.