Žiemos ralio kvalifikacijoje pirmi – D. Jocius ir D. Zvicevičius

Penktadienį Utenoje vykusioje „Halls Winter“ ralio kvalifikacijoje greičiausias buvo po metų pertraukos į trasas sugrįžusio Deivido Jociaus ir Donato Zvicevičiaus ekipažas.

Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-30 18:40, atnaujinta 2018-01-14 13:41

Jie 4,2 km greičio ruožą įveikė per 2 min. 40,75 sek.

Antrąją vietą užėmė beveik pusantros sekundės atsilikę Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas, trečiąją – Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža.

Kvalifikacinis greičio ruožas įnešė daug intrigos tolesnei varžybų eigai. Greičiausi dešimt ekipažų atitinkamai pagal savo rezultatus eilės tvarka galėjo pasirinkti norimą starto poziciją. Jei įprastai lenktynėse kiekvienas nori būti pirmas ar bent arčiau rikiuotės pradžios, tai žiemos ralyje lenktynininkų taktika paprastai būna kitokia. Sportininkai privalės įvertinti jų laukiančias oro sąlygas ir kelio dangos būklę.

Savo šansu pirmieji pasinaudojęs D. Jocius pasirinko dešimtą startinę vietą: „Telefonuose neturime interneto, todėl startavę dešimti, po greičio ruožų finišo jau matysime varžovų rezultatus finišo teisėjų lentose. Jei rimtai, kvalifikacinis ruožas, kuriame startavome penkiolikti, akivaizdžiai parodė, kad važiuojant ne rikiuotės priekyje kelias tampa šiek tiek švaresnis ir ratų sukibimas gerėja.“

Visi likę kvalifikacijos greičiausiųjų dešimtuko atstovai taip pat rinkosi pozicijas atvirkštine tvarka: M. Samuitis startuos devintas, o M. Samsonas lenktynes pradės iš aštuntos pozicijos. Septintas – praėjusių metų Lietuvos ralio čempionai – Ramūno Čapkausko ir Tomo Šipkausko ekipažas.

Toliau link pirmosios pozicijos rikiuojasi Vaidotas Žala, Vytautas Švedas, Dominykas Butvilas, Giedrius Notkus ir galiausiai antrą starto vietą rezervavęs svečias iš Rusijos Igoris Bulancevas. Iš pirmosios starto rikiuotės pozicijos ralį pradės kaimynų lenkų tandemas – Kamilas Butrukas ir Bartošas Dzienis (Bartosz Dzienis).

Pirmajame greičio ruože lenktynininkai startuos penktadienį 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.