2015 metais Lietuvoje nebus pasaulio ralio čempionato etapo

Pasak LASF prezidento Gintaro Furmanavičiaus, speciali spaudos konferencija buvo surengta tam, kad būtų galima paneigti spaudoje pasirodžiusius gandus, jog WRC etapo Lietuvoje nebus.

LASF prezidento G.Furmanavičiaus kėdė braška.<br>V.Balkūno nuotr.
LASF prezidento G.Furmanavičiaus kėdė braška.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-07 09:01, atnaujinta 2018-01-11 08:29

Pasak LASF prezidento Gintaro Furmanavičiaus, speciali spaudos konferencija buvo surengta tam, kad būtų galima paneigti spaudoje pasirodžiusius gandus, jog WRC etapo Lietuvoje nebus.

A. Witkowskis teigė, kad į Lietuvą atvyko dėl dviejų pagrindinių priežasčių – WRC konferencijos ir Vidurio Europos motociklų federacijos susitikimo.

„Aš pats buvau šios spaudos konferencijos iniciatorius todėl, kad noriu panaikinti Lietuvoje sklandančius gandus, jog čia WRC nebebus. Kaip blogą organizavimo pavyzdį galiu paminėti Italiją, kuri dabar iš Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) yra gavusi įspėjimą, o Lietuvoje pagrindinė priežastis, kodėl 2015 metais WRC vyks tik Lenkijoje, yra finansai. Dabar norima, kad Lietuva prisidėtų prie Mikolaikų infrastruktūros kūrimo. Tam reikia apie 1,5 mln. eurų. Mėginu įtikinti Lenkijos organizatorius, kad Lietuva prisidėtų tik ketvirtadaliu. Jeigu LASF turėtų 800 tūkst. eurų, apie WRC etapą kalbėtume jau šiandien“, – sakė jis.

„Mano WRC etapo Lietuvoje vertinimas yra gana subjektyvus. Tą dieną negalėjau čia atvykti, nes ralį stebėjome Lenkijoje kartu su FIA prezidentu, tačiau oficialioje ataskaitoje FIA Lietuvą įvertino 7 balais. Įvykusiame bendrame etape ji išskyrė du trūkumus – Lenkijos serviso zoną ir atšauktus du Lietuvos greičio ruožus, tačiau trasas tvirtina pati FIA, mes jiems į Paryžių siunčiame trasų pasiūlymus, o jie renkasi“, – pridūrė A. Witkowskis.

PZM prezidento teigimu, Lenkija nėra nusivylusi Lietuva.

„Jau 25 metus esu PZM prezidentas, pergyvenau keturis FIA prezidentus ir septynis ralio komisijos pirmininkus, kiekvienas iš jų turėjo skirtingą pasaulio ralio čempionato koncepciją, bet nė vienas iki šiol nesuteikė galimybės organizuoti varžybų mums. Konkurencija tarp ralio organizatorių yra labai didelė. Etapus norėtų rengti Rusija, Kinija, Brazilija, Japonija, Australija. Dabar padėtis Lietuvoje yra kur kas geresnė nei 2011 metais, kai niekas netikėjo, kad ralis čia apskritai gali vykti. Mes turime vieni kitus palaikyti, nes konkurentai ir Vakarų Europos šalys ir taip ant mūsų pila purvą, kad perimtų etapą“, – susitelkti ragino PZM prezidentas.

Anot A. Witkowskio, Lietuva ir Lenkija kasmet bendradarbiauja vis artimiau.

„Kartu mes turime daug planų. Rengsime bendrus ralio-kroso etapus. Taip pat Dominykas Butvilas atstovauja Lenkijos „Subaru“ komandai, Robertas Kupčikas yra labai populiarus Lenkijoje. Planuojama artimiau bendradarbiauti ir kartingų sporte. Noriu labai padėkoti Sauliui Girdauskui, Gintarui Furmanavičiui ir Algiui Poteliūnui už darbą 2014 metais. Šie žmonės padarė viską, kad Lietuvoje įvyktų WRC. Aš esu optimistas, tikiuosi, kad, išsprendus Lenkijos infrastruktūros problemas, Lietuvai teks mažesnė finansinė našta, ir 2016 metais WRC etapas vėl vyks per dvi valstybes. Manau,kad apie tai galėsime pasikalbėti iškart po šių metų WRC etapo Lenkijoje, į kurį noriu jus visus pakviesti“, – ateities planus vardijo A.Witkowskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.