„Formulės 1" treniruotėse – ambicinga „Mercedes“ pilotų paraiška

Šį savaitgalį Melburne startuoja „Formulės 1“ sezonas. Penktadienio treniruotėse prieš Australijos „Grand Prix“ etapą greičiausi buvo „Mercedes“ pilotai. Tuo tarpu kitoms komandos teko spręsti mechanines problemas ir net teisinius klausimus.

N.Rosbergas ir L.Hamiltonas neturėjo lygių penktadienio treniruotėse.<br>AP nuotr.
N.Rosbergas ir L.Hamiltonas neturėjo lygių penktadienio treniruotėse.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2015, 4:05 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 1:15 PM

Penktadienį antrojoje treniruotėje greičiausiai ratą įveikė vokietis Nico Rosbergas (1:27,697). Jis dešimtąja sekundės dalimi aplenkė komandos draugą britą Lewisą Hamiltoną (1:27,797).

„Nuostabu, kad jau antrus metus iš eilės laikome tokį gerą tempą“, – sakė L.Hamiltonas.

Turint tokį pranašumą prieš varžovų, regis, N.Rosbergui nereikės dairytis už „Mercedes“ garažo ribų, kad sužinotų kas bus didžiausias jo konkurentas šiemet.

„Ir vėl atrodo, kad tarp manęs ir Lewiso skirtumas yra labai nedidelis. Jis puikus lenktynininkas, todėl turėsiu labai stengtis dėl kiekvieno podiumo. Šiais metais tarp manęs ir jo vėl bus didelė kova, esu dėl to tikras“, – sakė N.Rosbergas.

„Ferrari“ pilotai Sebastianas Vettelis (1:28,412) ir Kimi Raikkonenas (1:28,842) užėmė atitinkamai trečiąją ir ketvirtąją vietas, bet gerokai atsiliko nuo kolegų iš „Mercedes“.

S.Vettelis pirmą kartą startuos už „Ferrari“ ekipą, po to, kai paliko „Red Bull“, su kuria laimėjo keturis čempiono titulus.

„Red Bull“ ekipos pilotas ir vietinės publikos numylėtinis australas Danielis Riciardo į antrąją treniruotę neišvažiavo dėl variklio keitimo. „Williams“ lenktynininkas Felipe Massa dėl vandens tekėjimo taip pat praleido antrąją treniruotę.

17-metis „Formulės 1“ naujokas „Toro Rosso“ pilotas Maxas Verstappenas dėl akumuliatoriaus problemų antrojoje treniruotėje pasirodė silpnai (1:31,698).

„McLaren“ ekipoje ispaną Fernando Alondo laikinai pakeitęs Kevinas Magnussenas padarė avariją, dėl kurios lenktynės šešioms minutėms buvo sustabdytos. Pats danas nesusižeidė.

Šeštadienį kvalifikacija vyks 8 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.