Lietuvis atliko istorinį šuolį į Europos ralio čempionatą

Europos Ralio čempionatas – vienos prestižiškiausių ralio lenktynių serijų pasaulyje. Skirtingai nei Pasaulio ralio čempionate, ERC lenktynės vyksta tik senajame žemyne.

Dominykas Butvilas dalyvaus Europos ralio čempionate.<br>S.Masono nuotr.
Dominykas Butvilas dalyvaus Europos ralio čempionate.<br>S.Masono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2015, 5:45 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:45 PM

Nors nepriklausomos Lietuvos istorijoje buvo mėginimų ir keleto Lietuvos lenktynininkų pavienių startų Europoje, tačiau jau šiais metais galime palaikyti pirmąjį Lietuvos sportininką, kovosiantį dėl aukščiausių pozicijų Europos ralio čempionate.

Vakar „Subaru Poland Rally Team“ pranešė, kad Lietuvos ralio čempiono D. Butvilo ir lenko K. Heller ekipažas startuos ir kituose Europos ralio čempionato (ERC) etapuose.

„Tai didžiulis šansas man, kuris dar labiau įpareigoja sunkiai dirbti, kad nenuvilčiau nei komandos, nei savo sirgalių. Prieš keletą metų galėjau tik pasvajoti, jog varžysiuosi su geriausiais Europos ralio grandais. Sėkmingas pasirodymas Latvijos etape, suteikė daug vilčių, kurioms lemta pildytis,“ – džiaugsmo neslepia D. Butvilas.

Artimiausias šio ekipažo startas numatomas Portugalijos etape birželio 4-6 dienomis. Anot lenktynininko, jis ypatingai laukia šio ralio. „Tai bus žvyrinis ralis. Nors ant šios dangos turiu didelę patirtį, Azorų salos gali ir nustebinti. Vulkaninė sala, juodžemis ir pelenai bus dar viena nauja patirtis man kaip pilotui. Nors ši vietovė garsėja įspūdingu kraštovaizdžiu, turistauti neturėsime kada ir perdaug į šalis nesižvalgytis neteks. Esu nusiteikęs pasiekti savo tikslus, todėl raliui noriu pasirengti maksimaliai“ – teigia „Subaru Poland Rally Team“ komandos pilotas.

D.Butvilo šturmanas K.Heller antrina pilotui ir teigia, kad tai bus visiškai kita patirtis. „Šioje komandoje esu penktus metus ir Lenkijos ralio čempionato etapus pažįstu puikiai. Dabar laukia naujos trasos, naujos dangos, kur kas didesnė konkurencija ir kova dėl kiekvieno taško. Su Dominyku stengsimės iš visų jėgų,“ – papildė K.Heller.

D.Butvilas Latvijoje vykusiame antrajame ERC etape iškovojo antrąją poziciją ERC2 klasėje ir trečiąją bendroje įskaitoje. Iškovotas podiumas Liepojos ralyje Dominykui Butvilui užtikrino 30 įskaitos taškų ir šiuo metu jis bendroje ERC čempionato įskaitoje užima 4-ąją poziciją. Čempionato pabaigoje yra sumuojami ekipažo 6-ių geriausių etapų rezultatai, todėl lenktynininkams nebūtina startuoti visuose 10 etapų. „Subaru Poland Rally Team“ šiuo metu užima 2-ąją poziciją bendroje ERC įskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.