Atgimti siekiančiai „Nemuno žiedo" trasai reikalingos naujovės

Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) prezidento Virginijaus Visockio kvietimu Lietuvoje lankosi Pasaulio motociklų sporto federacijos (FIM) motociklų kroso komisijos pirmininkas, motociklų kroso pasaulio čempionatų FIM deleguotasis vadovas Tony Skillingtonas.

V.Visoskis (kairėje) pristatė planus T.Skillingtonui.<br>LMSF nuotr.
V.Visoskis (kairėje) pristatė planus T.Skillingtonui.<br>LMSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:29 PM

Svečias kartu su LMSF prezidentu buvo nuvykęs į „Nemuno žiedo" trasą įvertinti galimybių šiame techninių sporto šakų komplekse rengti motociklų kroso pasaulio čempionatus.

T.Skillingtonas apžiūrėjo ir įvertino šiame komplekse esančią infrastruktūrą, LMSF prezidento parengtą motociklų kroso trasos projekto planą, ir pareiškė, kad čia yra visos galimybės įrengus trasą organizuoti ne tik motociklų kroso čempionatus. Ateityje gavus valstybės paramą čia gali įvykti ir motociklų kroso pasaulio komandų čempionatas.

Buvo aptartos galimybės įrengus šiame komplekse motociklų kroso trasą, pirmiausiai joje surengti motociklų su priekabomis pasaulio čempionato etapą – kartu su Europos „Quad“ čempionato etapu.

LMSF prezidentas jau nuo 2012 m. deda visas pastangas , kad „Nemuno žiedas“ komplekse atsirastų pasaulinius standartus atitinkanti motociklų kroso trasa, taip pat „Supermoto“ ir „Enduro" trasos.

Tam nepakanka vieno asmens pastangų, bet Kūno kultūros ir sporto departamentui nuo 2014 metų pradėjęs vadovauti generalinis direktorius Edis Urbanavičius palankiai vertina idėjas, kad šį kompleksą reikia plėsti, joje įrengiant ir siūlomas bekelės trasas.

Jau 2015 m. balandžio mėnesį šiame komplekse LMSF „Supermoto“ komisijos pirmininko Ruslano Bykovo ir LMSF prezidento iniciatyva ir pritarus „Nemuno žiedo „ direktoriui Arūnui Samochinui bus įrengta „Supermoto" trasa.

Savaitgalį T.Skillingtonas Kaune mokymus ir licencijuos 7 motociklų kroso ir „Supermoto" teisėjus. Mokymuose taip pat dalyvaus Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Airijos ir Jungtinių Arabų Emyratų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas