S. Vettelis kovoje su „Marcedes“ kalnų nuversti nesitiki

Nors po Malaizijos „Grand Prix“ etapo praėjo jau kelios savaitės, pirmąją pergalę „Ferrari“ komandoje iškovojęs Sebastianas Vettelis vis dar švyti. Tai buvo pirmoji vokiečio pergalė per 16 mėnesių. Vis dėlto, artėjant Kinijos „Grand Prix“ jis prisipažino nesitikįs, kad jo komandai pavyks mesti iššūkį varžybų lyderei „Mercedes“.

S.Vettelis Malaizijoje iškovojo pirmąją pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Vettelis Malaizijoje iškovojo pirmąją pergalę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2015, 6:58 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:41 AM

„Mes į viską žiūrime realistiškai, į tai, kas esame, ir ką galime pasiekti“, – sakė keturiskart „Formulės 1“ čempionas.

Jis pridūrė, kad kelis artimiausius etapus komanda skirs tam, kad padidintų atotrūkį nuo už nugaros esančių komandų konstruktorių įskaitoje. „Akivaizdu, kad „Mercedes“ yra užėmusi tvirtą poziciją“, – pridūrė S.Vettelis.

„Ferrari“ komandų įskaitoje užima antrąją vietą (52 tšk.) ir 24 taškais atsilieka nuo „Marcedes“.

„Mercedes" tikisi šiemet pratęsti dominavimą, kuris prasidėjo pernai, kai komanda laimėjo 16 etapų iš 19, o Lewisas Hamiltonas iškovojo antrąjį savo čempiono titulą.

Malaizijoje S.Vettelis iškovojo pirmąją savo pergalę nuo to laiko, kai praėjusio sezono pabaigoje prisijungė prie „Ferrari“. Po šios pergalės sportininkas lankėsi „Ferrari“ būstinėje, kur prie vartų buvo iškelta raudona komandos vėliava, simbolizuojanti jo pergalę.

„Praėjo daug laiko nuo tada, kai paskutinį kartą buvo iškelta vėliava. Prieš dešimtmetį vėliavų ten būdavo daug. Ši ten bus iki sezono pabaigos ir mes darysime viską, kad antroji ten atsirastų kuo greičiau“, – sakė S.Vettelis.

Žinoma, varžybų lyderis L.Hamiltonas stengsis, kad taip neatsitiktų. Kinijos „Grand Prix“ jis yra laimėjęs tris kartus.

„Mercedes“ vadovas Toto Wolffas sakė, kad „Ferrari“ pergalė Malaizijoje buvo tarsi žadintuvas jo komandai. Vis dėlto, L.Hamiltonas yra įsitikinęs, kad Vokietijos komanda Šanchajuje vėl neturės lygių.

„Mes dėl nieko nesijaudiname. Manau, kad neįmanoma visko visada padaryti teisingai. Tas savaitgalis Malaizijoje mums nebuvo jokia tragedija. Žmonės per daug tai išpūtė. Tikiuosi, kad šį savaitgalį viską sudėliosime į savo vietas“, – kalbėjo L.Hamiltonas.

Vis dėlto, tiek jis, tiek S.Vettelis pripažino, kad „Ferrari“ šiemet demonstruoja didesnę spartą, nei praėjusiais metais. L.Hamiltonas nėra tikras ar varžovams tai padės priartėti prie „Mercedes“. „Manau, tai didelis klausimas. Nežinau. Jie buvo labai, labai greiti. Jie atliko puikų darbą“, – sakė britas.

Malaizijoje jis buvo antras. Ant trečiojo apdovanojimų pakylos laiptelio lipo jo komandos draugas Nico Rosbergas.

Jis taip pat tikisi Šanchajuje atsigriebti po ne tokios sezono pradžios, kokios tikėjosi. Australijoje jis buvo antras, o Malaizijoje – trečias.

„Kiekvienos lenktynės yra svarbios, tačiau sezonas ilgas ir viską reikia daryti nuosekliai. Visiškai nepanikuoju“, – sakė vokietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.