Aštrialiežuvis L. Hamiltonas sutvardė pyktį, nors ir nusivylė

Lewisas Hamiltonas buvo įsiutęs, tačiau privalėjo suvaldyti pyktį. Kai kirto finišą, jis vos nenuvertė skydelio, bet išlipęs paspaudė ranką Monako „Grand Prix“ laimėjusiam komandos draugui Nico Rosbergui. Niekas neabejoja – šeštosios „Formulės 1“ lenktynėse turėjo pergale džiaugtis L.Hamiltonas, bet „Mercedes“ padarė nedovanotiną klaidą.

L.Hamiltonas suvaldė emocijas.<br>AP nuotr.
L.Hamiltonas suvaldė emocijas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2015, 6:16 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 8:59 PM

Kai L.Hamiltonas pakankamai ramus važiavo finišo link ir prieš N.Rosbergą turėjo 11 sekundžių pranašumą, „Mercedes“ nurodė britui sukti į techninio aptarnavimo zoną. Šis manevras 67-ajame rate jam kainavo dvi pozicijas. Į priekį buvo praleistas N.Rosbergas ir Sebastianas Vettelis iš „Ferrari“.

„Manėme, kad skirtumas didesnis nei buvo. Tai visiška klaida. Man labai gaila. Susimovėme“, – atsiprašinėjo „Mercedes“ vadovas Toto Wolffas.

Komanda prisiėmė atsakomybę dėl L.Hamiltonui skaudžios klaidos ir netrukus ėmėsi svarbios užduoties – prieš piloto interviu ant podiumo jie nuramino britą ir nurodė, apie ką reikėtų kalbėti.

Didžiausias laimėjimas dėl L.Hamiltono nelaimės atiteko N.Rosbergui. Jis neslėpė, kad jam labai pasisekė.

„Lewisas važiavo nuostabiai ir nusipelnė pergalės, bet taip jau nutinka. Sunku būnant bolide spręsti, ar sprendimai geri. Manau, kad jam buvo labai sunku pakilti į kovą iš naujo su naujomis padangomis, nes jos buvo šaltos. Dabar džiaugsiuosi akimirka. Lewisas buvo šiek tiek stipresnis, tad dabar man reikės rimčiau padirbėti“, – sakė N.Rosbergas.

Lenktynininkams klausimus uždavęs žurnalistas mėgino paprovokuoti susikaupusį L.Hamiltoną, kuris visiškai valdė emocijas.

„Tai nebuvo lengviausios lenktynės. Mes laimime ir pralaimime kartu. – sakė jis. – Esu tikras, kad susiėsime ir pasikalbėsime apie tai, kaip galima patobulėti. Dabar noriu sugrįžti ir laimėti kitas lenktynes.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.