Utenos ralio nugalėtojų taurę išsivežė Rusijos ekipažas

Po dviejų dienų varginančių lenktynių Utenos miesto parke šeštadienį finišavo tarptautinis ralis „Samsonas Motorsport Rally Utena“, kuriame kovėsi beveik šimtas ekipažų iš trylikos šalių. Pagrindinį prizą iškovojo Rusijos ekipažas – Aleksejus Lukjanukas ir Aleksejus Arnautovas su „Mitsubishi Colt“.

Utenos ralį laimėjo ruso A.Lukjanuko ekipažas.
Utenos ralį laimėjo ruso A.Lukjanuko ekipažas.
R.Čapkauskas buvo trečias.
R.Čapkauskas buvo trečias.
V.Švedas užėmė antrąją vietą.
V.Švedas užėmė antrąją vietą.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jun 13, 2015, 11:28 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 3:32 PM

Po pirmos dienos užtikrintai lenktynėse pirmavo vietiniai sportininkai – Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža. Tačiau viename iš greičio ruožų po nedidelės Martyno klaidos jų „Mitsubishi“ nulėkė nuo kelio ir sulaužė galinę pakabą.

Iš lenktynių pasitraukus lyderiui, estafetę perėmė svečiai iš Rusijos. Jie antrą ralio dieną buvo greičiausi, nors po pirmos atsiliko ne tik nuo M.Samsono, bet ir nuo Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko tandemo.

Deja, kauniečiams nepavyko išlaikyti persvaros ir lietuviško ralio lyderis Vytautas Švedas šį kartą liko antras.

Trečioje vietoje po dramatiškos kovos atsidūrė Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas. Jie ilgą laiką važiavo ketvirti, tačiau į trečią vietą pakilo po to, kai latvių Janio Vorobjovs ir Andrio Malnieks „Mitsubishi“ automobiliui nusimovė turbinos mova ir jie devintajame greičio ruože prarado daugiau kaip minutę laiko ir nukrito į ketvirtą poziciją.

Tarp dviem ratais varomų automobilių geriausiai pasirodė lietuviai – vienuoliktoje vietoje bendroje įskaitoje liko Saulius Trapuila ir Mindaugas Meilūnas su BMW M3 automobiliu.

Didžiulis karštis ir itin greiti bei sudėtingi greičio ruožai lėmė, kad lenktynėse finišavo vos pusė dalyvių – tik 43 automobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.