D. Butvilas džiaugėsi Estijoje aplenkęs pagrindinius konkurentus

Dominykas Butvilas sėkmingai finišavo Europos ralio čempionato (ERC) etape Estijoje. Lietuvis savo klasėje iškovojo 4-ąją vietą ir pelnė svarbių įskaitinių taškų, o bendroje ralio įskaitoje užėmė 7-ąją vietą.

D.Butvilas Estijos ralio bendrojoje įskaitoje užėmė 7-ąją vietą.<br>S.Masono nuotr.
D.Butvilas Estijos ralio bendrojoje įskaitoje užėmė 7-ąją vietą.<br>S.Masono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2015, 6:21 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:56 AM

Pagrindinius ir tiesioginius ERC čempionato įskaitos konkurentus D.Butvilas šiame ralyje aplenkė užtikrintai.

„Esu laimingas pasiekęs finišą ir iškovojęs labai svarbių taškų. Aplenkėme vengro D.Botkos ekipažą, su kuriuo kovojame ERC2 klasėje Europos ralio čempionate. Man tai yra svarbiausia. Už mus buvę greitesni ERC2 klasės dalyviai nesivaržo ERC, todėl nepergyvenu ir sveikinu juos su puikiu pasirodymu. A.Lukjanukas ne pirmus metus varžosi Estijoje ir jis čia važiuoja jau kaip namų ralyje – nenustebau dėl jo pasiektos pergalės šiame ralyje“, – teigė „Subaru Poland Rally Team“ pilotas Dominykas Butvilas.

Sportininkas po finišo neslėpė džiaugsmo, kad ralis buvo be klaidų ir techninių gedimų. Patyrus traumą pagrindiniam šturmanui Kamiliui Helleriui, D.Butvilas turėjo itin greitai susirasti naują ir pasiruošti šiam raliui, tad jau finišavus lietuvis labai teigiamai įvertino komandos darbą.

„Su užduotimi susikalbėti su naujuoju šturmanu susitvarkiau puikiai. Przemekas Maleris nedarė klaidų ir padarėme didžiulį darbą. Išlaikėme labai aukštą tempą, važiavome greitai ir, svarbiausia, stabiliai, kuo ypatingai patenkinta yra mūsų atstovaujama komanda. Stipriname pozicijas Europos ralio čempionate,“ – dėsto D.Butvilas.

Toliau laukia ERC etapas Čekijoje „Barum Czech Rally Zlin“. Į šį etapą startuoti vyks ir lietuvis, ten jo laukia pažįstamos asfalto trasos.

D.Butvilas pernais Lenkijos ralio čempionate varžėsi tik asfalto trasose.

„Po mėnesio važiuosime pas mūsų pagrindinį ERC konkurentą V.Štajfą, kuris yra kilęs iš Čekijos ir puikiai pažinos būsimus greičio ruožus. Tačiau esame nusiteikę optimistiškai ir ruošiamės daug dirbti, kad būtume dar greitesni“, – sakė D.Butvilas.

D.Butvilas prieš Estijos ralį šio sezono Europos ralio čempionato bendroje įskaitoje užima 3-ąją poziciją ERC2 klasės įskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.