Patvirtinta: Dakare startuos ne du, o trys lietuviški ekipažai

Lietuvai artėjančiame Dakaro ralyje atstovaus jau ne du, o jau trys ekipos. Prie Benedikto Vanago ir Antano Juknevičiaus komandų prisijungė Vaidotas Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipa, kurios biudžetas – apie 350 tūkstančių eurų.

V.Žala ir S.Jurgelėnas Dakarą šturmuos su lietuvių kūriniu.<br>Stop kadras.
V.Žala ir S.Jurgelėnas Dakarą šturmuos su lietuvių kūriniu.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-07 16:28, atnaujinta 2017-10-11 12:45

Ekipažas Dakarą sieks įveikti Dariaus Biesevičiaus sukurtu pirmu lietuvišku prototipu. Metus auksarankio mechaniko kurtas automobilis oficialiai vadinasi „Seat Leon Dakar“, nors iš „Seat“ dalių čia likę tik priekinis stiklas ir žibintai.

„Aš sudėjau visą savo patirtį, kurią turiu iki šiol, sudėjau maksimaliai viską, ką žinau. Ir agregatai, ir dauguma daiktų naudojami tie, kurie jau yra Dakarą pravažiavę gal kituose automobiliuose“, – sakė D.Biesevičius, bet pripažino, kad automobiliui sugedus jiems pagelbėti greičiausiai negalėtų niekas.

Prototipas turi beveik dviejų litrų tūrio „Volkswagen“ variklį, išvystantį 210 arklio galių. Ekipažas neslepia: mesti iššūkio B.Vanago ir A.Juknevičiaus „Toyota“ visureigiams šansų nėra, bet formuluoja kitus tikslus: užimti prizinę vietą T3 klasėje, kurioje varžosi lengvo svorio bagiai, o bendroje įskaitoje būti penkiasdešimtuke.

„Iš tikrųjų prisitaikymas buvo sudėtingas, ypač pradžioje, nes žvyriniuose tokio tipo ralio greičio ruožuose atrodo, kad viskas vyksta lėtai, – pasakojo V.Žala. – Tuo tarpu, kai išvažiuoji į tą tikrą bekelę, į poligono tipo ruožus, kur yra tokios vietos, kur su standartiniu džipu vos pravažiuotum, su šiuo automobiliu laukia tikras šokas, nes jis yra žvėriškai greitas. Didžiausias iššūkis suprasti, kiek pakaba leidžia.“

Daugiau apie V.Žalos ir S.Jurgelėno ekipažą žiūrėkite vaizdo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.