Michaelio Schumacherio draugas užsiminė apie legendos būklę

Sunkią galvos traumą patyręs „Formulės 1“ legenda Michaelis Schumacheris iki šiol neatsigavo. Ši žinia liūdina septyniskart pasaulio čempiono gerbėjus, bet jie nepraranda vilties jį vėl išvysti.

Gruodį bus dveji metai nuo MichaelioSchumacherio tragedijos kalnuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gruodį bus dveji metai nuo MichaelioSchumacherio tragedijos kalnuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kai nėra naujienų apie M.Schumacherį, gaudomos žinios apie dukters Ginos Marios ir sūnaus Micko pasirodymus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Kai nėra naujienų apie M.Schumacherį, gaudomos žinios apie dukters Ginos Marios ir sūnaus Micko pasirodymus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Michaelio Schumacherio sūnus skina pergales „Formulės 4“ lenktynėse.<br>„Reuters“/„Scanpix“
Michaelio Schumacherio sūnus skina pergales „Formulės 4“ lenktynėse.<br>„Reuters“/„Scanpix“
Gruodį bus 2 metai nuo M.Schumacherio tragedijos kalnuose.
Gruodį bus 2 metai nuo M.Schumacherio tragedijos kalnuose.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Oct 24, 2015, 8:47 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 12:42 AM

Kerpeno miesto M.Schumacherio aistruolių klubo pirmininkas Reineris Ferlingas praranda savitvardą, kai jam jau kurį kartą paskambina menamas stebukladaris ir paprašo padėti susisiekti su Schumacherių šeima.

„Juk tai įžūlumas! Jeigu viskas būtų taip paprasta, Michaelis jau seniai vėl gerai jaustųsi“, – pyksta 63 metų R.Ferlingas.

Tačiau M.Schumacherio būklė nepagerėjo. Beveik prieš dvejus metus slidinėdamas Prancūzijos Alpėse septyniskart „Formulės 1“ pasaulio čempionas patyrė sunkią galvos traumą. Nuo to laiko prie Ženevos ežero esančioje didžiulėje M.Schumacherio sodyboje juo rūpinasi būrys slaugių ir gydytojų.

46 metų „Formulės 1“ legenda nebesirodo viešumoje, bet jo aistruoliai širdyje tebesaugo prisiminimus, koks kadaise stiprus ir greitas buvo Schumis. Toks garsusis lenktynininkas išliko ir nuoširdaus draugo R.Ferlingo atmintyje. Pirma laiko į pensiją išėjęs vyras paaukojo daug pinigų ir laiko stengdamasis būti arti savo dievaičio.

Po komos būklė nepagerėjo

R.Ferlingas matė visas „Formulė 1“ lenktynes, kuriose dalyvavo jo dievaitis – per televiziją arba gyvai.

Sausio 3-iąją per M.Schumacherio gimtadienį Kerpeno mieste R.Ferlingas surengė jo aistruolių dieną ir užtraukė „Happy Birthday“.

„Mūsų klubui priklauso 50 nario mokestį mokančių asmenų ir 1400 po visą pasaulį išsibarsčiusių aistruolių, aktyvių mūsų „Facebook“ puslapio dalyvių. 99 proc. esame įsitikinę, kad vieną dieną vėl pamatysime Michaelį. Niekas iš gerbėjų nepraranda vilties“, – sakė R.Ferlingas.

Po šių žodžių jis trumpam nutilo, o prakalbo liūdniau.

„Jis turėjo tokius stiprius raumenis. Galbūt dabar jo išvaizda sukeltų šoką daugeliui gerbėjų. Galbūt būtų geriau savo prisiminimuose jį išsaugoti tokį, koks jis buvo anksčiau“, – kalbėjo vokietis.

„Formulės 1“ legendos gerbėjas prisipažino, kad jo jausmai prieštaringi, ir tai būdinga daugeliui M.Schumacherio aistruolių. Jie nenori, kad išblėstų prisiminimai apie jų dievaitį ir jis būtų ištrintas iš gerbėjų sąmonės.

Dėl to jie gaudo bet kokį pranešimą – nesvarbu, ar tai būtų blogas, ar abejotinas.

Visiems nerimą kelia dramatiškas svorio praradimas po 169 dienas trukusios komos.

Kokia iš tikrųjų legendinio lenktynininko sveikata, Vokietijos žiniasklaida negali pranešti dėl teisinių priežasčių.

Bet iš Schumacherio šeimos artimųjų žinoma, jog buvęs „Formulės 1“ pilotas vis dar slaugomas ir jo būklė iš esmės nepagerėjo.

Gaudo žinias apie vaikus

2015 metų gegužę M.Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm interviu Šveicarijos laikraščiui „Le Temps“ atskleidė jo sveikatos būklę: „Džiaugiamės galėdami pasakyti, kad Michaelis daro pažangą. Tai sakau atsižvelgdama į sunkius jo galvos sužeidimus.“

Paklausta apie pastaruoju metu sklidusius gandus, S.Kehm sakė nieko nauja apie M.Schumacherio sveikatos būklę negalinti pranešti: niekas nepasikeitė.

M.Schumacherio aistruolių klubo pirmininkas R.Ferlingas rėžė iš peties: „Kai manęs paklausia apie Michaelį, nuolat kartoju: žmonės, pagalvokite. Jau dveji metai nematėme Michaelio.

Juk tai viską pasako apie sunkią jo traumą.“

Kuo mažiau garsiojo lenktynininko aistruoliai sužino apie Michaelį, tuo daugiau pranešimų trokšta apie jo vaikus – aštuoniolikametę Giną Marią ir 16-metį Micką Schumacherį.

Paguodos suteikia žinios, kad legendos duktė dalyvavo Achene vykusio Europos dailiojo jojimo čempionato šou programoje, o sūnus paveldėjo iš tėvo aistrą lenktyniauti ir dalyvauja „Formulės 4“ varžybose.

Toliau linki pasveikti

Kiekvienas Schumacherio jaunesniojo pasirodymas žadina naujus prisiminimus apie jo tėvą. Pasaulis vis dar trokšta žinių apie M.Schumacherį.

Susidaro įspūdis, kad draugai ir verslo partneriai kalba apie Michaelį tariamąja nuosaka: „Jis būtų taip didžiavęsis...“, „Michaeliui turėtų tai patikti...“

Buvęs M.Schumacherio kolega „Formulės 1“ lenktynėse Mikka Hakkinenas rugpjūtį „McLaren“ tinklalapyje parašė: „Ne, jis niekada nedalyvaus lenktynėse. Ne, jis galbūt niekada negalės vėl vaikščioti. Kiek aš žinau, kita vertus, kartais įvyksta stebuklas. Kovok toliau, mano senasis drauge!“

Šie M.Hakkineno pasakymai apie beviltišką, jo akimis, draugo sveikatos būklę vėliau buvo pašalinti iš tinklalapio.

Gruodžio 29-ąją, kai nuo tragedijos Prancūzijos Alpėse sukaks dveji metai, R.Ferlingas su žmona ilsėsis Gran Kanarijos saloje.

Kaip ir pernai vaikščiodamas po kalnus, jis iš akmenėlių sudėlios linkėjimą savo dievaičiui: „Sveik, Michaeli!“

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.