Benediktas Vanagas papasakojo, kiek nukeliavo per metus

Tris kartus aplink pasaulį. Mažiausiai tiek kasmet apsuka lenktynininkas Benediktas Vanagas. Asmeniniu automobiliu. Sportiniais bolidais. Lėktuvu.

B.Vanagas su komanda jau nuvyko į Buenos Aires.<br>Organizatorių nuotr.
B.Vanagas su komanda jau nuvyko į Buenos Aires.<br>Organizatorių nuotr.
B.Vanagas su komanda jau nuvyko į Buenos Aires.<br>Organizatorių nuotr.
B.Vanagas su komanda jau nuvyko į Buenos Aires.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2015, 3:55 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 2:53 PM

Dauguma lenktynininko kelionių – darbo reikalais. Kitaip ir būti negali sportininkui, kurio biuras – tarp keturių ratų.

Skaičiuojant laikotarpį nuo Dakaro iki Dakaro, vien lėktuvu sportininkas 2015 metais nukeliavo apie 80 tūkst. kilometrų.

„General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos piloto „kelio knygoje“ – Meksika, Kanada, Argentina, Bolivija, Čilė, Italija, Islandija, Turkija, Lenkija.

Asmeniniu automobiliu „Toyota Landcruiser“ sportininkas per pusmetį įveikė beveik 40 tūkst. kilometrų. Dar 10 tūkst. kilometrų profesionalus pilotas surinko lenktynėse ir treniruotėse.

„Keliauju išties daug. Gyvenu pasiutusiu ritmu. Šiais metais neturėjau nei vienos kelionės, kurią pavadinčiau atostogomis. Tokia mano veiklos kaina. Net ir pačių kelionių metu, tarkime lėktuve, nesiilsiu. Dažniausiai kompiuteriu planuoju darbus, analizuoju, skaitau,“ – apie išvykas pasakojo B.Vanagas.

Metus sportininkas užbaigė daugiau nei parą trukusia kelione į Pietų Ameriką. Trečiadienį jis atvyko į Argentinos sostinę Buenos Aires. Čia B. Vanagas su komanda toliau ruošis sudėtingiausioms planetos lenktynėms, paminės Naujuosius metus, o sausio 2-16 dienomis stos į kovą su elitiniais pasaulio lenktynininkais ir Dakaro siurprizais.

„Kelionė į Pietų Ameriką nėra lengva, bet privaloma. Per pastarąją parą lėktuvuose praleidome apie dvidešimt valandų. Vienas iš skrydžių buvo tarpkontinentinis. Lėktuvas nebuvo labai pilnas, tad tiek man, tiek komandai pavyko ir pamiegoti. Pagaliau esame Argentinoje. Laukia labai daug darbo: pasiruošti lenktynėms ir startuoti,“ – sakė B.Vanagas.

Dakaro ralis vyks 38 kartą. Ralio maratono trasa drieksis Argentinoje ir Bolivijoje. B.Vanagas lenktyniaus sportiniu „Toyota Hilux“ visureigiu, o ekipaže važiuos su šturmanu iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.