Dakaro pradžia tarsi užkeikta: atšauktas pirmasis etapas

Sunkiausiomis pasaulio lenktynėmis vadinamas Dakaro ralis susidūrė su gamtos iššūkiais. Sekmadienį dėl Argentinoje vyraujančių smarkių liūčių atšauktas pirmasis etapas.

Dėl stiprių liūčių varžybų organizatoriams teko atškaukti pirmąjį Dakaro etapą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dėl stiprių liūčių varžybų organizatoriams teko atškaukti pirmąjį Dakaro etapą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2016, 2:35 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 12:42 AM

Oficialūs varžybų šaltiniai skelbia, kad dėl prastų oro sąlygų į orą negali papilti sraigtasparniai, o gausūs krituliai žemesnes greičio ruožo vietas užpildė vandeniu.

Tarp 13 ir 14 valandos Lietuvos laiku į startą turėjo stoti visi trys Lietuvos ekipažai – Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozvadovskis (Sebastian Rozwadowski, „Toyota Hilux“), Antanas Juknevičius ir Mindaugas Slapšys („Toyota Hilux“) bei Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas („Seat“) – tačiau organizatoriai pranešė, kad startas yra atidedamas kelioms valandoms.

Savo socialinio tinklapio paskyroje B.Vanagas apgailestavo dėl tokio organizatorių sprendimo. Anot jo, patyręs ekipažas važiuodamas blogomis oro sąlygomis turėtų pranašumą.

Tačiau jis pastebėjo, kad sekmadienį Argentinoje žemė maišėsi su dangumi, o matomumas siekė ne daugiau kaip 30 metrų.

Lenktynininkas puikiai supranta, kad organizatorių pareiga apsaugoti dalyvių gyvybę ir sveikatą. Dėl ypač blogų sąlygų greičio ruožo negalėjo kilti gelbėtojų sraigtasparniai.

„Jie yra vienintelis greitas būdas suteikti pagalbą nelaimės atveju“, – konstatavo B.Vanagas.   Automobilių vairuotojai sekmadienį turėjo įveikti 576 km distanciją, iš kurių 258 km sudaro greičio ruožą.

Vėliau ralio organizatoriai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad etapas yra atšauktas.

Primename, kad šeštadienį vykęs prologas buvo sustabdytas po to, kai kinė Guo Meiling su „Mini“ automobiliu rėžėsi į žiūrovų minią ir sužeidė keletą žmonių.

Dakaro ralis Pietų Amerikoje rengiamas aštuntąjį kartą. Varžybų dalyviams Argentinoje ir Bolivijoje iš viso teks įveikti apie 9000 km. Ralis baigsis sausio 16 dieną Buenos Airėse (Argentina).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.