Motociklininkai ir „Nemuno žiedas“ kaltina vieni kitus melu

Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF) Kačerginės „Nemuno žiedą“ valdančią VšĮ „Nemuno žiedas“ apkaltino galimai vykdant neskaidrią veiklą ir pranešė dėl to kreipusis į valstybės vadovus.

„Nemuno žiedas“ – vienintelė automobiliams pritaikyta trasa Lietuvoje, tačiau jos būklė sportininkų seniai nebetenkina.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
„Nemuno žiedas“ – vienintelė automobiliams pritaikyta trasa Lietuvoje, tačiau jos būklė sportininkų seniai nebetenkina.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 1:44 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:13 AM

Tačiau „Nemuno žiedo“ vadovas Arūnas Samochinas kaltinimus atmetė ir suabejojo pačios LMSF skaidrumu.

Motociklininkai šiaušiasi prieš bankrotą

LMSF rašte, kurį išsiuntė šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei, premjerui Algirdui Butkevičiui, Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei ir Vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui, „Nemuno žiedo“ vadovus bei įmonę valdančio Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovybę kaltina galimu bendrininkavimu švaistant sportui skirtas lėšas bei tyčiniu siekiu bankrutuoti, nuslepiant padarytą žalą.

„Esame priversti prašyti aukščiausių valstybės vadovų įsitraukimo, nes manome, kad tai, kas vyksta su „Nemuno žiedu“, yra gerai apgalvota schema, leidžianti tam tikrai asmenų grupei siekti asmeninių tikslų. Šie žmonės savo asmeninius interesus iškelia prieš viso profesionalaus motociklų sporto interesus“, – sakė Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis.

Anot jo, tokias mintis sustiprina tai, kad šiuo metu bankrutuojančio „Nemuno žiedo“, kuris valstybei skolingas 3,47 mln. eurų, problemą KKSD planuoja spręsti tiesiog įsteigdama naują viešąją įstaigą ir perleisdama šiai įmonės turtą, bet ne įsiskolinimus.

„Mūsų tvirtu įsitikinimu, tokios užmačios yra tiesiog KKSD vadovo Edžio Urbonavičiaus siekis toliau vykdyti galimai neskaidrią veiklą per naują, KKSD pavaldų juridinį asmenį, nuslepiant tai, kas vyko anksčiau“, – manė V.Visockis.

Skolos senesnės

A.Samochino teigimu, visi šie kaltinimai neatitinka tikrovės.

„KKSD E.Urbanavičius vadovauja mažiau nei dvejus metus, todėl su daug metų į skolas gramzdinta viešąja įstaiga ir praeities istorijomis neturi nieko bendro.

Nors LMSF vadovas V.Visockis ir metė niekuo nepagrįstus kaltinimus, su situacija susipažinę auto ir moto sporto atstovai vieningai pareiškė, jog išsakyta kritika tėra tušti ir niekuo nepagrįsti žodžiai – kaltinimai neatitinka tikrovės.

V.Visockis melo ir šmeižto kampanijos ėmėsi bandydamas daryti įtaką politikams, kad būtų priimtas į naujai steigiamos įstaigos, valdysiančios Kačerginės trasą, dalininkus.

Visų pirma noriu pasidžiaugti, kad V.Visockis kreipėsi į aukščiausius šalies pareigūnus – Lietuvos Respublikos Prezidentę, Premjerą, LR Seimo pirmininkę ir Vidaus reikalų ministrą.

Ne kartą kreipėmės į aukščiausius šalies pareigūnus dėl tragiškos Kačerginės trasos situacijos. Galbūt V.Visockio kreipimasis atkreips valstybės vadovų dėmesį į vienintelę Lietuvoje žiedinių lenktynių trasą.

„Nemuno žiedui“ vadovauju ketverius metus, per kuriuos pavyko įstaigos skolas juridiniams asmenims sumažinti 150 tūkst. eurų. Kasmet į trasos atnaujinimus buvo investuojamos iš mūsų ūkinės komercinės veiklos uždirbtos bei Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo skiriamos lėšos.

Esame atviri ir skaidrūs – bet kuriai valstybės institucijai galime pateikti visus dokumentus, atsiskaityti už kiekvieną išleistą ir uždirbtą eurą. Neturime ko slėpti, tačiau įdomu ar V.Visockis būtų toks pat atviras atsiskaitydamas už vadovaujamos federacijos ir privačių, su federacijos veikla siejamų bendrovių finansus, kurie kelia daug įtarimų moto sporto sporto bendruomenei dėl galimai neskaidrios pajamų apskaitos ir mokesčių vengimo“, – tvirtino A.Samocinas.

Bankrotu tikisi išgelbėti trasą

3,5 mln. eurų skolų valstybei turintis VšĮ „Nemuno žiedas“ 2015 metų gruodžio 10 dieną paskelbė bankrotą, o bankroto administratoriumi yra paskirtas Vytautas Česonis, UAB „Verslo valdymo ir restruktūrizacijos centras“ direktorius.

Kaune Kačerginėje esančią automobilių ir motociklų lenktynių trasą valdanti įstaiga taip nusprendė rugsėjo mėnesį gavusi Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pakartotiną raginimą sumokėti mokestinę nepriemoką. Ši skola susidarė įstaigai 2001-2011 m. vadovaujant Eduardui Jakui.

E.Jakas atleistas dėl daugybės darbo tvarkos pažeidimų. Remiantis FNTT išvadomis E.Jakui iškelta baudžiamoji byla, jau pasiekusi teismą.

V.Visockis LMFS vadovauja nuo 2008 metų, tuo metu iki pat 2011 metų birželio VšĮ „Nemuno žiedas“ direktoriaus pareigas ėjo E.Jakas. Tačiau per tuos trejus metus iš LMFS nebuvo gauta jokių raštų, priekaištų ar pastabų.

A.Samochino teigimu, V.Visockis meluoja nežinojęs apie naujai steigiamą viešąją įstaigą „Nacionalinis žiedas“, kurios dalininkais taps KKSD, Kauno miesto ir rajono savivaldybės.

Praėjusią vasarą V.Visockis dalyvavo investicinio projekto pristatyme, jam buvo pateikta dalomoji medžiaga. Tai įrodo nuotraukos iš renginio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.