Komandai kiaulystę iškrėtę „Mercedes“ pilotai išvengė baudų

Ispanijos „Gran Prix“ lenktynėse naujojo belgų talento Maxo Verstappeno iškovotos pirmosios pergalės nuopelnai priskiriami net tik prie „Red Bull“ bolido vairo debiutavusiam pilotui, bet ir „Mercedes“ lenktynininkams.

„Mercedes“ pilotai iš Ispanijos „Grand Prix“ lenktynių pasitraukė jau pirmajame rate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Mercedes“ pilotai iš Ispanijos „Grand Prix“ lenktynių pasitraukė jau pirmajame rate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 12:58 PM, atnaujinta May 25, 2017, 11:22 AM

Sėkmingiau startavęs Nico Rosbergas pirmajame posūkyje išorine trajektorija aplenkė Lewisą Hamiltoną. Visgi trečiajame posūkyje šis pasivijo komandos draugą ir priartėjęs tiek, kad patektų į išretėjusio oro sritį taikėsi lenkti jį dešine puse.

Neketindamas pasiduoti N. Rosbergas agresyviai blokavo šį brito bandymą, todėl L. Hamiltono priekinis sparnas atsidūrė pavojingai arti galinio komandos draugo bolido rato.

Bandydamas išvengti susidūrimo L. Hamiltonas pasuko link žolės, tačiau galiausiai vis tiek trenkėsi į N. Rosbergo bolido šoną ir ketvirtajame posūkyje abu lenktynininkai baigė savo pasirodymus šiose varžybose.

Po incidento britas dar kurį laiką sėdėjo savo bolide rankomis užsidengęs šalmo antveidį. Vėliau išlipdamas iš sudaužyto bolido su pykčiu sviedė į šoną nuimamą vairą.

Iškart po incidento trasoje pasirodė saugos automobilis. Tuomet lenktynėse pirmavo „Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo, nuo jo nedaug atsiliko naujasis komandos draugas M. Verstappenas.

Toliau rikiavosi iš aštuntosios pozicijos startavęs „Toro Rosso“ lenktynininkas Carlosas Sainzas ir abu „Ferrari“ bolidai.

Dėl šio incidento nė vienas iš „Mercedes“ pilotų nesulaukė jokių sankcijų. Teisėjų vertinimu, nė vienas iš lenktynininkų nepažeidė taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.