Laukdami čempionato motociklininkai darbavosi „Nemuno žiede“

Birželio 18 dieną Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vėl turėtų griaudėti motociklai – įvyks antrasis Lietuvos „Pretedent“ klasės čempionato etapas. Tačiau likus dar dviem savaitėms iki lenktynių, motociklų sporto entuziastų laukia ilgas darbų sąrašas – trasoje šį šeštadienį, birželio 11 dieną, organizuojama talka.

„Nemuno žiede“ vykusi motociklininkų klubo organizuota talka.<br>Organizatorių nuotr.
„Nemuno žiede“ vykusi motociklininkų klubo organizuota talka.<br>Organizatorių nuotr.
„Nemuno žiede“ vykusi motociklininkų klubo organizuota talka.<br>Organizatorių nuotr.
„Nemuno žiede“ vykusi motociklininkų klubo organizuota talka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 12:34 PM, atnaujinta May 22, 2017, 6:00 PM

Jau nebe pirmąjį kartą talkos iniciatoriai „Navas Racing Club“. Jau keletą metų iš eilės motociklų sporto entuziastai organizuoja darbus trasos būklės pagerinimui ir saugumo užtikrinimui.

Nereiktų pamiršti, kad kitaip, nei automobilių sporte, motociklą nuo asfalto ar atitvarų skiria tik motociklininko apranga, todėl saugumas trasoje – itin aktuali tema. Dar 2011 ir 2012 metais „Dolce moto“ ir Kauno motociklinkų iniciatyva buvo tvarkomas ganėtinai dideliu greičiu įveikiamas antrasis kairys posūkis.

Vėliau darbai buvo tęsiami „Navas Racing club“ iniciatyva, pagerinta „Prie Ąžuolo“ ir „Šakių“ posūkių atkarpa. Šiais metais klubo užmojis – sutvarkyti likusią trasos atkarpą iki starto – finišo tiesiosios. Pirmoji talka buvo organizuota dar balandžio pabaigoje.

Tokie darbai ir talkos padeda ne tik motociklų sportui, bet ir automobilių, lenktynininkai turėtų saugesnę trasą, kurioje galėtų treniruotis.

Dar viena treniruotė birželio 16 dieną organizuojama šalia Elektrėnų įsikūrusiame lauko kartodrome „Speedway“. Reiktų nepamiršti, kad svarbiausia – saugumas. Kaip teigia patys organizatoriai, vien renginyje budinčios greitosios – neužtenka. Į trasą bus leidžiama važiuoti tik tiems sportininkams, kurie turės visą motociklininko aprangą.

Tuo tarpu, birželio 18 dieną, Lietuvos „Pretendent“ čempionato antrojo etapo metu, bus tikrai į ką akis paganyti – ši klasė susilaukia ypatingo dėmesio tiek tarp pačių motociklininkų, tiek tarp žiūrovų. Šiuo metu – tai net 37 motociklininkai, ketinantys dalyvauti būtent šioje įskaitoje.

Po pirmojo etapo užtikrinta pergale džiaugėsi Tadas Paulikas, čempionate dalyvaujantis su „Suzuki GSXR 1000“, antrąjį pakylos laiptelį užėmė Mantas Živatkauskas („Honda CBR1000“ motociklas), o trečioji vieta įskaitoje priklauso Evaldui Štrapėlai ir jo „Kawsaki ZX6R“. Tiesa, jau antrojo etapo metu viskas gali pasikeisti kardinaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.