„Formulės-1“ Kanados GP virto tikru košmaru N. Rosbergui

Sekmadienį „Formulės-1“ čempionato dalyviai startavo septintajame sezono „Grand Prix“ – Kanados GP.

„Formulės-1“ Kanados GP virto tikru košmaru N. Rosbergui<br>Stopkadras
„Formulės-1“ Kanados GP virto tikru košmaru N. Rosbergui<br>Stopkadras
„Formulės-1“ Kanados GP virto tikru košmaru N. Rosbergui.<br>AP nuotr.
„Formulės-1“ Kanados GP virto tikru košmaru N. Rosbergui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 12, 2016, 10:43 PM, atnaujinta May 22, 2017, 12:05 AM

Prieš startą trasą gaubė tamsūs debesys ir sportininkai tikėjosi, kad lenktynių metu ims lyti, tačiau lietus taip ir nepasirodė.

Lenktynes laimėjo „Mercedes“ lenktynininkas Lewisas Hamiltonas, antrąją vietą užėmė Sebastianas Vettelis su „Ferrari“, o trečiąją vietą užėmė „Villiams“ lenktynininkas Valtteri Bottas.

Tuo tarpu čempionato lyderiui Nico Rosbergui šios lenktynės įsimins kaip nesibaigiančių nesėkmių virtinė.

Apie Kanados GP eigą skaitykite žemiau.

Įspūdingas startas

Lenktynių intriga užsimezgė iš karto po starto. Iš trečiosios pozicijos startavęs „Ferrari“ lenktynininkas Sebastianas Vettelis pajudėjo itin greitai ir akimirksniu aplenkė iš pirmosios pozicijos startavusį „Mercedes“ atstovą Lewisą Hamiltoną.

Pastarojo komandos draugas Nico Rosbergas taip pat mėgino išsiveržti į priekį, bet „Mercedes“ bolidams susilyginus L.Hamiltonas kolegai nepaliko vietos trasoje ir čempionate pirmaujantis vokietis išlėkė į žolyną. Grįžęs į trasą jis turėjo tenkintis tik devintąja pozicija, tačiau teisėjai į šį incidentą neatkreipė dėmesio.

Jie ignoravo ir avariją tarp Kevino Magnusseno iš „Renault“ ir Felipes Nasro iš „Sauber“, po kurios pastarasis apsisuko trasoje ir nukrito į paskutinę vietą.

Išbandė kitokią strategiją

11 rate iš lenktynių pasitraukė Jensonas Buttonas – jo „McLaren“ apsipylė dūmais ir užsiliepsnojo, sugedo bolido variklis. Britas lenktynių Monrealyje nebaigė ir pernai.

Iš karto po to prasidėjus virtualaus saugos automobilio fazei lenktynių lyderis S.Vettelis užsuko į boksus pasikeisti padangų, o jo komandos draugas Kimi Raikkonenas pasekė iš paskos. Tai buvo netipinis pasirinkimas – prieš lenktynes buvo prognozuojama, kad sportininkai stos padangų keistis tik vieną kartą.

S.Vettelis į trasą grįžo ketvirtoje pozicijoje, tiesiai už abiejų „Red Bull“ lenktynininkų – antroje pozicijoje važiavusio Maxo Verstappeno ir trečioje – Danielio Ricciardo. 17 rate „Ferrari“ lenktynininkas aplenkė D.Ricciardo, o 19 rate – ir M.Verstappeną.

Tuo tarpu pirmoje pozicijoje važiavęs L.Hamiltonas nepadidino savo persvaros ir S.Vettelis ėmė jį sparčiai vytis.

24 rate L.Hamiltonas galiausiai sustojo pasikeisti padangų, o S.Vettelis grįžo į lyderio poziciją.

Žaidė strategija

Lenktynėms įpusėjus S.Vettelis važiavo pirmoje pozicijoje, o naujesnes padangas turėjęs L.Hamiltonas po truputį artėjo prie varžovo. Trečioje vietoje buvo įsitvirtinęs M.Verstappenas, o ketvirtoje vietoje važiavęs K.Raikkonenas už savęs suformavo trijų bolidų traukinį – suomį aplenkti mėgino D.Ricciardo, Valtteri Bottas ir N.Rosbergas.

35 rate K.Raikkonenas dar kartą užsuko į boksus pasikeisti padangų ir į trasą grįžo aštuntoje pozicijoje už Felipes Massa „Williams“ automobilio. Tiesa, suomis tuoj pat pakilo į septintąją vietą, nes F.Massa grįžo į garažą ir dėl bolido gedimo pasitraukė iš lenktynių.

38 rate į boksus užsuko ir S.Vettelis, vėl apsikeisdamas pozicijomis su L.Hamiltonu.

N.Rosbergą persekiojo nesėkmės

Praėjus dviems trečdaliams lenktynių itin intensyvi kova užsimezgė tarp V.Botto ir N.Rosbergo dėl trečiosios pozicijos. N.Rosbergas beveik 10 ratų intensyviai mėgino aplenkti suomį, bet jį stabdė nesklandumai su bolidu. „Įspėjimai tikri“, – radijo ryšiu vokiečiui pranešė komanda.

52 rate prie N.Rosbergo problemų prisidėjo dar viena – jis gavo žinutę, kad viena padanga prakiuro, taigi turėjo dar kartą stoti keistis padangų ir nusmuko į septintąją vietą. 55 rate jis atliko gražų lenkimą prieš D.Ricciardo ir pakilo į šeštąją vietą, o 58 rate įspūdingai aplenkė K.Raikkoneną.

Tuo tarpu S.Vettelis mažino atsilikimą nuo L.Hamiltono, besitikėdamas, kad brito padangos susidėvės tiek, kad jis privalės dar kartą pasukti jų keistis. Tačiau lenktynėms artėjant prie pabaigos vokietis padarė keletą klaidų paskutiniame posūkyje ir palaidojo viltis aplenkti L.Hamiltoną.

64 rate N.Rosbergas mėgino aplenkti ir ketvirtoje vietoje važiavusį M.Verstappeną, bet jauniausias rikiuotės lenktynininkas gudriai apsigynė.

Paskutiniame rate N.Rosbergas padarė grubią klaidą ir slysdamas šonu išlėkė iš trasos, bet jo laimei, bolido variklis neužgeso, o šeštoje vietoje važiavęs K.Raikkonenas buvo gerokai atsilikęs.

„Formulės-1“ Kanados GP rezultatai (neįskaičiuojant baudų):

1. Lewisas Hamiltonas „Mercedes“

2. Sebastianas Vettelis „Ferrari“

3. Valtteri Bottas „Williams“

4. Maxas Verstappenas  “Red Bull“

5. Nico Rosbergas „Mercedes“

6. Kimi Raikkonenas „Ferrari“

7. Danielis Ricciardo „Red Bull“

8. Nico Hulkenbergas „Force India“

9. Carlosas Sainzas „Toro Rosso“

10. Sergio Perezas „Force India“

11. Fernando Alonso „McLaren“

12. Danilas Kvyatas „Toro Rosso“ 

13. Estebanas Gutierrezas „Haas“

14. Romainas Grosjeanas „Haas“

15. Marcusas Ericssonas „Sauber“

16. Kevinas Magnussenas „Renault“

17. Pascalis Wehrleinas „Manor“

18. Felipe Nasras „Sauber“

19. Ryo Haryanto „Manor“

Lenktynių nebaigė:

Felipe Massa „Williams“ (variklio perkaitimas)

Jolyonas Palmeris „Renault“ (skysčių nuotekis)

Jensonas Buttonas „McLaren“ (variklio gedimas)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.