Bernie Ecclestone'o uošvės pagrobimo dramoje – netikėta atomazga

Brazilijoje pagrobta „Formulės-1“ savininko Bernie Ecclestone'o uošvė po devynias dienas trukusios nelaisvės buvo sėkmingai išgelbėta.

Bernie Ecclestone'o uošvės Aparecidos Schunck išlaisvinimo operacija praėjo be jokių incidentų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bernie Ecclestone'o uošvės Aparecidos Schunck išlaisvinimo operacija praėjo be jokių incidentų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2016, 4:47 PM, atnaujinta May 17, 2017, 2:10 AM

Kaip skelbia BBC, išpirka už moterį nebuvo mokama, taip pat gelbėjimo operacijos metu ji nepatyrė jokių sužeidimų.

Įdomu tai, kad vienas iš pagrobėjų pasirodė esąs artimas šeimai žmogus – B.Ecclestone'o sraigtasparnio pilotas.

Tyrėjai spėja, kad būtent jis ir suplanavo pagrobti savo darbdavio uošvę bei išgauti iš jo įspūdingą sumą pinigų.

Pagrobėjai nieko negavo

B. Ecclestone'o žmonos Fabianos Flosi mama, 67-erių Aparecida Schunck buvo pagrobta iš savo namų San Paule.

Už moterį buvo reikalaujama net 36,5 mln. dolerių (32,6 mln. eurų) išpirkos, tačiau kaip britų naujienų kanalą informavo San Paulo policijos atstovė Elisabete Sato, pagrobėjai negavo nė cento.

Pareigūnė taip pat informavo, kad siekiant išlaisvinti moterį buvo surengta didelė policijos operacija. Jo metu buvo suimti trys įtariamieji, o nukentėjusioji – nesužeista.

Tokia taiki pagrobimo incidento pabaiga šioje šalyje yra retas atvejis. Bijodamos, kad jų artimieji gali nukentėti, šeimos dažniausiai sumoka visą prašomą sumą.

A. Schunck buvimo vieta nustatyta tyrėjams pasiklausius telefoninių pokalbių tarp pagrobėjų ir moters šeimos.

Po išlaisvinimo ji Brazilijos žiniasklaidai pareiškė norinti tik vieno – kad nusikaltėliai būtų pasodinti į kalėjimą ir daugiau nieko negalėtų pagrobti.

Patarė pačiam nesikišti

Namas, kuriame moteris buvo laikoma devynias diena yra vargingame Kotija miesto regione. Vienas iš suimtų įtariamųjų namą išsinuomojo prieš tris mėnesius. Savininkui jis pasakojo, kad dirba naktinėje pamainoje.

BBC žiniomis, pats B. Ecclestone'as norėjo atvykti į Braziliją ir pagelbėti tyrėjams. Jis netgi siūlėsi sumokėti apsaugos firmai, idant ši susitvarkytų su pagrobėjais.

Visgi Brazilijos policija pareiškė, kad atvykimas į šalį galėtų padaryti tik daugiau žalos ir patarė jam su žmona likti Jungtinėje Karalystėje.

85-erių B. Ecclestone'as yra vienas įtakingiausių žmonių sporto industrijoje. Skaičiuojama, kad viso jo turto vertė siekia maždaug 3 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.