Prieš didžiausias varžybas – pažintis su dalyviais iš užsienio

Iki Baltijos šalių „drifto“ čempionato ir didžiausio šio sporto renginio Lietuvoje „Braliukų mūšio“ liko kiek daugiau nei savaitė. Organizatoriai fiksuoja jau pusšimtį oficialiai registruotų ir dar daugiau neformaliai pranešusių apie planus dalyvauti. Taigi kas rugsėjo 2-3 dienomis dalyvaus šiame renginyje?

Edgaras Karslonas (Latvija).<br>Organizatorių nuotr.
Edgaras Karslonas (Latvija).<br>Organizatorių nuotr.
Alvis Bulas (Latvija).<br>Organizatorių nuotr.
Alvis Bulas (Latvija).<br>Organizatorių nuotr.
Ingusas Jekabsonas (Latvija).<br>Organizatorių nuotr.
Ingusas Jekabsonas (Latvija).<br>Organizatorių nuotr.
Henris Kivimagis (Estija).<br>Organizatorių nuotr.
Henris Kivimagis (Estija).<br>Organizatorių nuotr.
Kristijanas Klemetsas (Estija).<br>Organizatorių nuotr.
Kristijanas Klemetsas (Estija).<br>Organizatorių nuotr.
Jarmo Luhtas (Estija).<br>Organizatorių nuotr.
Jarmo Luhtas (Estija).<br>Organizatorių nuotr.
Silvestras Dziedatajus ir Erikas Ullasas (Latvija).<br>Organizatorių nuotr.
Silvestras Dziedatajus ir Erikas Ullasas (Latvija).<br>Organizatorių nuotr.
Mihkelis Normanas Tultsas (Estija).<br>Organizatorių nuotr.
Mihkelis Normanas Tultsas (Estija).<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 24, 2016, 4:34 PM, atnaujinta May 15, 2017, 12:32 AM

Rugsėjo 3-ąją, šeštadienį, S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vienu metu vyks penki čempionatai: dieną pradės Latvijos „Pro-Am“ lygos varžybos, o popiet vyks Estijos, „Triobet Latvijos“, „Autoplius“ Lietuvos ir Baltijos šalių „drifto“ čempionatai.

Tokiu būdu per vienerias varžybas varžybos bus fiksuojamos keturios įskaitos.

Estas sieks revanšo

Žvelgiant į varžybų įvairovę, galima konstatuoti, kad svečių sulauksime iš visų Baltijos šalių. Savo jėgas ant lietuviško asfalto žada išbandyti bent dešimt estų. Jų gretose bus ir vieną naujausių bolidų pilotuojantis Henris Kivimagis.

Trečios serijos BMW su 2,8 turbininiu varikliu vairuojantis estas valdo didesnę nei 500 AG kaimenę ir į Lietuvą keliauja su misija.

Gimtojoje Estijoje vykusiose varžybose Henriui teko savo pasirodymą prieš namų publiką baigti itin anksti ir tuo pasirūpino vienas iš lietuvių – Kęstutis Kelpša. Pralaimėti savoje žemėje itin nemalonu, tad estas sieks revanšo.

Panaši, bet atvirkštinė situacija susiklostė ir tarp potencialaus Lietuvos čempiono Andriaus Čibirkos, bei sparčiai kylančios latvių žvaigždės Silvestro Dziedatajaus.

Dėl šio sportininko Andrius Estijos varžybas taip pat paliko „Top16“ kovų metu ir taip prarado šansą užsitikrinti Lietuvos „drifto“ karaliaus titulą.

Abu sportininkai vairuoja panašius bolidus – klasikinius, trečios serijos BMW su turbininiais varikliais, kurių bendra galia siekia apie 1500 AG.

Gausios latvių pajėgos Kartu su Silvestru į Lietuvą atkeliauja visas latvių kolektyvas, kurių priešakyje potencialus Baltijos šalių čempionas ir visų lietuvių strategijų griovėjas – Ingusas Jekabsonas.

„Vieno žmogaus armija“ vadinamas latvis šiemet dalyvauja visur kur gali ir visa tai daro vienas – kartu su juo keliauja žmona ir mažametis vaikas ir jie sudaro visą sportininko komandą.

Padangas tarp važiavimų sportininkas keičia pats, prieš varžybas taip pat pats pasirūpina jų sumontavimu. O padangos taip pat labai įdomios – jei dauguma vairuotojų naudoja plačias „semi-slick“ tipo padangas, tai Ingus pasirinko R15 dydžio siauras perdirbtas padangas.

Vieno komplekto jam užtenka vos keletui važiavimų, tačiau tokie ratų išmatavimai ir faktas, kad jos užtikrina žemą važiavimo kainą leidžia jam surengti daugiau treniruočių.

Savo taktika vis dar stebinantis Ingusas Kaune užsirašė į visų lygų įskaitas, tad per dieną sudalyvaus dvejose „drifto“ varžybose – visa tai atlikti vienam itin sudėtinga, todėl nuovargis gali būti jo nenumatyta klaida.

Svečius iš Baltijos šalių pasitikti jau pasiryžo daugiau nei 20 lietuvių – dalis jų kautis žada Latvijos čempionate, taip išnaudodami progą „pasimatuoti“ savo lygiu su svečiais ir užtikrindami žiūrovams šansą visada sirgti už „savą“. „Braliukų mūšis“ Kaune vyks rugsėjo 2-3 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.