„Mercedes“ pilotų dvikova Japonijoje gali tapti lemiama

Šį savaitgalį vyks 17-asis „Formulės-1“ čempionato etapas – Japonijos „Grand Prix“. Praėjusį savaitgalį po ilgo laiko etapą laimėjo ne „Mercedes“ atstovas – nugalėtoju tapo „Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo.

Lewisas Hamiltonas nuo Nico Rosbergo atsilieka 23 taškai ir jau negalia leisti komandos draugui dar labiau atitrūkti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lewisas Hamiltonas nuo Nico Rosbergo atsilieka 23 taškai ir jau negalia leisti komandos draugui dar labiau atitrūkti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2016, 11:34 AM, atnaujinta May 11, 2017, 9:39 AM

Tiesa, ir toliau pagrindinė kova vyksta tarp Lewiso Hamiltono ir Nico Rosbergo. Vokietis Malaizijoje atitrūko nuo komandos draugo – britas dėl gedimo nebaigė lenktynių.

Komandos draugas L. Hamiltoną jau lenkia 23 taškais ir britas likus tik penkiems etapams iki čempionato pabaigos nebegali leisti atitrūkti vokiečiui, kaip tai buvo sezono viduryje.

Suzukos trasoje pernai ir užpernai triumfavo L. Hamiltonas. Jis čia nugalėjo ir 2007-aisiais. N. Rosbergas pergalės šioje trasoje nėra iškovojęs.

Nors pernai jis startavo iš pirmosios pozicijos, finišo liniją kirto antras. Daugiausia kartų – šešis – Japonijos GP lenktynės laimėjo Michaelis Schumacheris. Tarp komandų pirmauja „McLaren“ – 7 pergalės.

Suzukos trasoje pilotams reikės įveikti 53 ratus. Vieno rato ilgis – 5,807 km. Iš viso lenktynininkams teks nuvažiuoti 307 km. Sekmadienį lenktynių metu gali ir palyti.

Tarp komandų pirmauja „Mercedes“ (553 taškai). Antrojoje pozicijoje rikiuojasi „Red Bull“ (359), trečiojoje – „Ferrari“ (313).

Transliacijų tvarkaraštis: spalio 7 d. 7.55 val. antroji treniruotė, spalio 8 d. 5.45 val. trečioji treniruotė, 8.45 val. kvalifikacija, spalio 9 d. 7.50 val. lenktynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.