Lietuvoje karaliavę žemaičiai jau žvalgosi į Latvijos čempionatą

Šių metų motokroso klubo „Žemaitija“ pasiekimai tokie, kad ir patiems sportininkams sunku patikėti šitokia sėkme.

Motokroso klubas „Žemaitija“ nori suburti komandą, su kuria galėtų dalyvauti Latvijos čempionate.<br>Algio Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Motokroso klubas „Žemaitija“ nori suburti komandą, su kuria galėtų dalyvauti Latvijos čempionate.<br>Algio Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 12:46 PM, atnaujinta May 9, 2017, 5:00 PM

Komandinėse įskaitose jiems pavyko laimėti visas pirmąsias vietas – motokrosininkai tapo Lietuvos motociklų kroso čempionato, motociklų sporto federacijos taurės, šalies taurės ir miestų taurės varžybų čempionais.

Kaip sakė klubo vadovas Saulius Stankus, tokių rezultatų mūsų rajono sporto istorijoje turbūt dar nėra buvę.

Visą sezoną pergales skynusius „Žemaitijos“ sportininkus antradienį pasveikino Plungės rajono savivaldybės vadovas Audrius Klišonis ir jo patarėjas Gintautas Vaitkevičius.

Meras pasidžiaugė gausiu būriu šios techninės sporto šakos entuziastų, jų noru sportuoti ir siekti geriausių rezultatų.

„Apie jūsų veiklos rezultatus liudija ant stalo išrikiuoti trofėjai, nors kaip matau, yra ir sužalotų kojų bei rankų“, – pabrėžė A. Klišonis.

Klubo vadovas S. Stankus minėjo, kad sezonas pasibaigė, bet jau gruodį sportininkai pradės ruoštis naujam – kad ir kitais metais ant stalo rikiuotų pirmųjų vietų taurės.

„Ilsimės tik mėnesį. Visą kitą laiką treniruojamės. Rezultatais esame labai patenkinti – tiek pirmųjų vietų dar niekada nesame laimėję. Taigi tarp klubo sportininkų turime Lietuvos čempionų, vicečempionų. Jei ne traumos, galbūt būtume turėję ir daugiau“, – kalbėjo jis.

Pasak S. Stankaus, jų siekiai – motociklininkų meistriškumas, veiklos stabilumas ir tęstinumas. Klubo vadovas pasidalijo ir kito sezono planais – suburti komandą, dalyvausiančią Latvijos čempionate, kurio etapai vyks ir Lietuvoje bei Estijoje.

Kadangi šiame sporte viskas – technika, jos priežiūra, apranga, apsaugos priemonės, išvykos – labai brangu, didesnio finansinio palaikymo kitąmet komanda tikisi iš savivaldybės ir rėmėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.