B. Vanagas siūlo tapti Dakaro visureigį puošiančio Vyčio dalimi

Savo kelionę į ateinančių metų Dakaro ralį pradedanti Lietuvos simbolio Vyčio mozaika gali tapti rekordine. Vieno geriausiai atpažįstamų sudėtingiausių lenktynių ženklų dalimi vos per kelias dienas jau panoro tapti daugiau nei trys tūkstančiai Vyčio ambasadorių.

Iš nuotraukų sudarytas Vyčio koliažas atsidurs ant lenktynininko Benedikto Vanago „Toyota Hilux“ visureigio.<br>Edgaro Buiko nuotr.
Iš nuotraukų sudarytas Vyčio koliažas atsidurs ant lenktynininko Benedikto Vanago „Toyota Hilux“ visureigio.<br>Edgaro Buiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-01 15:24, atnaujinta 2018-02-10 01:21

Iš jų nuotraukų sudarytas Vyčio koliažas atsidurs garbingiausioje lenktynininko Benedikto Vanago bolido „Toyota Hilux“ vietoje.

„Praėjusiais metais Dakarą panoro įveikti daugiau nei penki tūkstančiai asmenybių. Džiugina, kad šiemet Vyčio ambasadorių kiekis, norintis drauge įveikti sudėtingiausias planetos lenktynes, sparčiai auga.

Šios pilietinės akcijos tikslas yra dar labiau atkreipti dėmesį į pagrindinį valstybės simbolį – Vytį“, – sakė B.Vanagas, Dakaro ralyje startuosiantis penktą kartą.

Pirmą Naujųjų metų dieną „General Financing team Pitlane“ komanda Paragvajaus sostinėje Asuncione nauju „Toyota Hilux“ bolidu startuos pirmajame greičio ruože.

Jį puošiantis Vytis taip pat bus naujas – jau ketvirtame Dakare iš eilės, sudarytas iš tūkstančių į mozaiką sukeltų nuotraukų.

„Greičiau nei per minutę įkeltas atvaizdas drauge su tūkstančiais bendraminčių dvi savaites Pietų Amerikos dykumose ir kalnuose bus prausiamas lietaus ir gairinamas smėlio“, – sakė B.Vanagas.

Drauge su B.Vanago komanda Dakaro ralį jau yra įveikusios daugiau nei 11 tūkstančių svarbiausiam valstybės simboliui neabejingų asmenybių, kurių nuotraukos sudarė Vytį.

Tapti Vyčio mozaikos dalimi galima paprastai ir greitai. Nuotraukos į Vytį keliamos internete adresu racing.gf.lt/dakar-2017. Paspaudus nuorodą, jūsų „Facebook“ profilio nuotrauka akimirksniu taps Vyčio dalimi. Tai galima padaryti ir kompiuteriu, ir išmaniuoju telefonu.

2017 metų Dakarekomanda privalės įveikti daugiau nei 9 tūkstančių kilometrų trasą, kuri drieksis per tris Pietų Amerikos valstybes: Paragvajų, Argentiną ir Boliviją.

B.Vanagui priklauso geriausias Lietuvos ir Baltijos valstybių rezultatas Dakaro ralio istorijoje. Tai – 2015 metais iškovota pergalė privačių komandų įskaitoje ir 24-oji vieta bendroje Dakaro ralio įskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.