Čempionu tapęs Nico Rosbergas pranešė netikėtą žinią: traukiasi iš „Formulės-1“

Po dramatiškos kovos su komandos draugu Lewisu Hamiltonu šiais metais čempionu tapęs Nico Rosbergas nusprendė pasitraukti iš „Formulės-1“ lenktynių, skelbia BBC.

F-1 čempionu tapęs N.Rosbergas pranešė apie savo pasitraukimą iš didžiojo sporto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
F-1 čempionu tapęs N.Rosbergas pranešė apie savo pasitraukimą iš didžiojo sporto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2016, 4:50 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:06 AM

31-erių metų vokiečiui sekmadienį iškovotas čempiono titulas yra pirmasis jo karjeroje. Įnirtinga kova su geriausiojo vardą gynusiu britu L. Hamiltonu vyko iki paskutinių sezono lenktynių Abu Dabyje finišo.

„Aš įkopiau į savo kalną. Dabar esu viršūnėje, todėl jaučiu, kad elgiuosi teisingai“, – savo socialinio tinklapio paskyroje rašo N. Rosbergas.

„Per 25 metus lenktynėse, tai buvo mano svajonė, tas vienintelis dalykas – tapti „Formulės-1“ čempionu. Per sunkų darbą, skausmą ir aukas, tai buvo mano tikslas. Ir dabar aš jį pasiekiau“, – tvirtino lenktynininkas.

Nico yra „Formulės-1“ čempiono suomio Keke Rosbergo sūnus. Savo karjerą „Formulėje-1“ N.Rosbergas pradėjo 2006-aisiais „Williams“ ekipoje, o pirmasias savo lenktynes, Bahreino GP, pabaigė septintoje vietoje. Tai naujokui buvo itin geras pasiekimas.

2010- aisiais jis perėjo į „Mercedes“, čia jo komandos draugu trejus metus buvo legendinis lenktynininkas Michaeils Schumacheris, kurį jaunasis sportininkas neretai aplenkdavo.

Vėliau prie ekipos prisijungė senas Nico pažįstamas iš kartingo laikų Lewisas Hamiltonas, tačiau abu komandos kolegos niekuomet gerai nesutarė, o tarp jų tvyranti įtampa pasibaigdavo net avarijomis trasoje.

N.Rosbergo sprendimas pasitraukti iš „Formulės-1“ atrodo šokiruojantis, bet įvertinus jo nesutarimus su L.Hamiltonu bei tai, kad rizikingu sportu užsiimantis lenktynininkas augina vienerių metų dukrelę, jo sprendimas atrodo suprantamas.

„Mercedes“ ekipos vadovas Toto Wolffas pripažino, kad naujienos buvo „visiška staigmena“. 

„Tai drąsus Nico sprendimas ir jo charakterio stiprybės įrodymas. Jo užtikrintumas sprendimu reiškė, kad aš jį priėmiau iš karto, kai jis man pasakė“, – tvirtino T.Wolffas.

Iš 21 šio sezono „Formulės-1“ etapų vokietis laimėjo devynis ir galutinėje įskaitoje praėjusių metų čempioną L. Hamiltoną aplenkė penkiais taškais. Pastarajam tai būtų buvęs jau ketvirtas titulas.

Šis N.Rosbergo sprendimas reiškia, kad stipriausioje F-1 ekipoje atsirado itin geidžiama laisva vieta. Kas ją užims dar neaišku, nes dauguma patyrusių lenktynininkų jau turi sutartis kitiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.