Žiemiškos entuziastų varžybos vyko nuo aušros iki sutemų

150 yra skaičius, kurį daugumą lietuvių bandydami suprasti daiktų vertę iki šiol prilygina 500 litų. 150 yra skaičius, kurio nenorite pamatyti pareigūnų greičio radare, nes tai reiškia problemas.

Kačerginės „Nemuno žiede“ vyko pirmosios žiemos sezono varžybos.<br>Luko Misiūno nuotr.
Kačerginės „Nemuno žiede“ vyko pirmosios žiemos sezono varžybos.<br>Luko Misiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 5:48 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:16 AM

150 ir daugiau – tai žmonių, saulėtą sekmadienį praleidusių Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje populiacija. Tačiau čia tik tie, kurie sėdėjo prie vairo, o juos palaikančių buvo gerokai daugiau.

Ilga, klastinga, dalinai apledijusi ir apsnigta, tačiau vietomis sausa sprinto trasa viliojo greičio mėgėjus. Saulei vos pakilus virš kuproto „Nemuno žiedo“ reljefo į startą stojo priekine ašimi varomų automobilių vairuotojai.

Jų gretose – Tomas Michailovinas, Artūras Lipavičius ir Edvinas Sabalys trasą įveikė greitai ir darydami mažiausiai klaidų, tad renginio organizatorių „Tėvas Racing“ buvo apdovanoti prizų gausa. Visų ratų pavaros pranašumas

Rytui traukiantis ir saulei ritantis per dangų, o trasą karts nuo karto pravalant „Sprint Taxi“ šėliojusiam Ignui Gelžiniui, liudininkų pasakojimais, trasoje išsirikiavo visi Lietuvoje dar krutantys E36 kartos BMW automobiliai ir keletas kitokių.

Į tris grupes suskirstyti galine ašimi varomų automobilių savininkai šypsojosi ir džiaugėsi slidžia ir efektingą vairavimą skatinančia trasa.

Mažiausiai efektingi, tačiau patys efektyviausi buvo Ramūnas Brazaitis, Andrius Miglinas ir Vytautas Venclovas, kurie dėl savo sugebėjimų, taip pat gavo prizų iš „Tėvas Racing“ rankų. Artėjant vakarui trasoje susirinko ledo ir sniego karaliai – visais ratais varomų automobilių savininkai.

Įkvėpti senokai Lietuvą lankiusios tinkamos žiemos jie negailestingai taškė trasos sniegą ir demonstravo savo pranašumą. Pranašiausi buvo Kęstutis Šlapkauskas, Vidmantas Jankūnas ir Tadas Petronis. Mėgėjams baigus savo pasirodymą, o dienos šviesai palikus Kauno rajono klonius ir lygumas, prie starto linijos stojo profesionalai.

Padalinti į dvi klases, žibant sniego likučiams, jie skrodė trasos tamsą, demonstruodami ne tik savo gebėjimus, bet ir drąsą.

Lenktyniavo vienu automobiliu

Tarp viena ašimi varomų automobilių greičiausi buvo Justas Simaška, Tomas Michailovinas ir Edvinas Sabalys, tarp dviem ašimis: Paulius Novakas, Vincas Gerdžiunas ir Modestas Gedvygas – netikėtai, visi jie vairavo „Subaru“ markės automobilius.

Tuo metu slalomo aikštelėje taip pat virė aistros. Labiausiai kraują virino naujai pristatytos „Suzuki taurės“ rungtis – čia visi dalyviai į trasą keliavo tuo pačiu automobiliu, tad rezultatus rodė gebėjimai, o ne technika.

Greičiausias už „Suzuki Swift“ vairo buvo Vilmantas Frolovas, jam įkandin Edvinas Sabalys ir Vytis Pauliukonis.

Žiemai tik įsibėgėjant, o autosporto entuziastams tingiai ieškant nakvynės žiemos raliui, „Tėvas Racing“ siūlo dar kartą susibėgti į „Nemuno žiedą“ gruodžio 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.