Dakaro gerbėjams – galimybė pasižvalgyti po B.Vanago visureigį

Lenktynininko Benedikto Vanago technika šiuo metu plukdoma į Pietų Ameriką. Tačiau apžiūrėti bolidą „Toyota Hilux“, kuriuo lietuvis startuos Dakaro ralyje patekti į automobilio vidų gali kiekvienas.

Benedikto Vanago „Toyota Hilux“ visureigis.<br>E. Buiko nuotr.
Benedikto Vanago „Toyota Hilux“ visureigis.<br>E. Buiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 3:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:05 PM

Savaitgalį Dakaro organizatorių laivas su visa Dakaro dalyvių iš Europos technika (611 vnt.) jau buvo praplaukęs Senegalo sostinę Dakarą.

B.Vanago komandos krovinys laive „Grande Francia“ – jau minėtas bolidas „Toyota Hilux“, trys visureigiai „Toyota Land Cruiser“ ir „Žaibu“ vadinamas techninio aptarnavimo sunkvežimis.

Visi automobiliai atpažįstami iš toli. Jie – juodi su didžiuliais Lietuvos simboliais – Vyčiais.

2017 metų Dakare „General Financing team Pitlane“ komanda turės įveikti daugiau nei 9 tūkstančių kilometrų trasą, kuri drieksis per tris Pietų Amerikos valstybes: Paragvajų, Argentiną ir Boliviją. Kaip ir praėjusį kartą, B.Vanagas šturmuos Dakarą drauge su šturmanu iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu.

Pasak organizatorių, šiais metais Dakaro ralis, prasidėsiantis sausio 1 dieną, bus sudėtingiausios iki šiol lenktynės Pietų Amerikoje. Pusę trasų eis per niekada anksčiau lenktynininkų nelankytas vietas.

B.Vanagui priklauso geriausias Lietuvos ir Baltijos valstybių rezultatas Dakaro ralio istorijoje. Tai – 2015 metais iškovota pergalė privačių komandų įskaitoje ir 24-oji vieta bendroje Dakaro ralio įskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.