Lietuviškose šonaslydžio varžybose žada įvesti daugiau tvarkos

„Taika, tvarka ir daug dūmų“, – taip artėjančius 2017-uosius metus apibūdina „Drifto“ komiteto pirmininkas Linas Ramoška. Po keleto intensyvių mėnesių darbo „Drifto“ komitetas džiaugiasi rastais kompromisais, naujais draugais užsienyje bei pasiekta taika.

„Drifto“ komiteto atstovai tikina radę bendrą kalba su varžybų organizatoriais ir dalyviais.<br>Andriaus Lauciaus nuotr.
„Drifto“ komiteto atstovai tikina radę bendrą kalba su varžybų organizatoriais ir dalyviais.<br>Andriaus Lauciaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 5:35 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:11 PM

„Mintis gana paprasta – mums visiems pabodo pyktis. Vieni organizatoriai nesutarė su kitais, komiteto nariai nesutarė su organizatoriais, sportininkai pyko ant organizatorių ir komiteto, nes anie pykstasi ir t.t.

Visas šis procesas beveik penkmetį vedė į tai, ką mes turėjome pavadinti šių metų sezonu.

Kai visi priėjome išvados, jog tarpusavio vaidai atima energiją ir laiką reikalingą sporto vystymui, prasidėjo bendras darbas ir aš galiu pasidžiaugti, kad per du mėnesius mes susitarėm dėl dalykų, kurie kėlė konfliktus ištisus metus“, – pasakoja komiteto pirmininkas.

Griežtesnė tvarka lygose

2017 metų sezone Lietuvoje vyks trijų lygų varžybos: „Street“, „Semi-Pro“, bei „Pro“. Pirmosios dvi turės penkios arba šešios varžybas per sezoną, stipriausioji – septynias. Viena iš svarbiausių naujovių – šių lygų atskyrimas.

„Viena iš bėdų buvo aukšto lygio sportininkų dalyvavimas žemesnės lygos varžybose, jas naudojant kaip treniruotes. Dėl to, tarkime, „Semi-Pro“ lygos dalyviai negalėdavo užlipti ant varžybų podiumo, nes ten įsitaisydavo gerokai stipresnę techniką ir patirtį turintys pilotai.

Svarstydami, kaip tokią praktiką nutraukti, apgalvojome ne vieną būdą riboti techniką, tačiau tai kertasi su šiam sportui svarbia laisvės koncepcija ir nebūtinai sprendžia problemą. Nusprendėme visus sportininkus išskirstyti remdamiesi jų rezultatais.

Netrukus komitetas susirinks specialiai sesijai, kurios metu apžvelgsime visus 2016 metais dalyvavusius sportininkus, jų rezultatus ir įvertinę jų galimybes bei gebėjimus, priskirsime prie vienos iš lygų.

Taip sportininkui teks penkios arba šešios varžybos per metus, o norėdamas tobulėti, jis galės važiuoti į aukštesnės lygos varžybas, – pasakoja komiteto pirmininkas.

– Tai mums palieka problemą su „Pro“ lygos dalyviais, kurie nori važiuoti dažniau, o tai spręsime didindami varžybų skaičių. Jei pernai buvo jų buvo keturios, tai šiemet turėsime net septynias, iš kurių šešios bus įskaitinės – sportininkas galės pasirinkti etapą, kuriame dalyvauti nenorės arba sudalyvavęs visuose etapuose, galės pasirinkti įskaitai tuos, kuriuose pelnė daugiau taškų“.

Skatins atnaujinti techniką

Komitetas taip pat pristatė keletą kitų naujovių – nuo 2017-ųjų „Pro“ lygoje įsigalioja privalomas „H.A.N.S.“ kaklo apsaugos naudojimas.

Norėdamas palengvinti dalyvių dalią, darant šią investiciją į saugumą, komitetas susisiekė su pagrindiniais tiekėjais ir paskelbė savotišką viešąjį pirkimą. Rezultatas – didesnė nei 50 proc. nuolaida, centralizuotas tiekimas.

Dar viena priemone taps „Semi-Pro“ lygai rekomenduojamas, o nuo 2018 metų – privalomas sportinis pasas.

Šiais metais federacija patvirtino naująją sportinio paso išdavimo tvarką ir suteikė jam kategorijas: C kategorija yra orientuota būtent į sportininkus mėgėjus, dalyvaujančius „Street“ ir „Semi-Pro“ lygio varžybose.

„Mes norime matyti augantį ir atnaujinamą automobilių, būtent šį priemonė padės to pasiekti.

Naujesnė technika yra saugesnė, galingesnis variklis sumažins modifikacijų skaičiaus poreikį ir leis greičiau išriedėti į trasą, o sportinio paso galiojimas leis į treniruotes atriedėti be techninio automobilio pagalbos, otai mažins kaštus.

Kontrolė aišku bus ir sužinoję, kad toks automobilis sulaikytas dėl chuliganiško vairavimo ar kitų pažeidimų, taikysime sankcijos, tačiau tie, kuriems šio paso reikia sportui, privalumus tikrai pajaus“, – komentavo L. Ramoška.

2017 metų „drifto“ sezonas prasidės jau balandžio mėnesį, o aukščiausios lygos dalyviai savo pasirodymą pradės gegužę. Planuojami ir tarptautiniai renginiai, bei šonaslydžio šventės.

2017 metų „drifto“ varžybų kalendorius:

„Street“ lyga:

Balandžio 30 dieną Utenoje,

Gegužės 28 dieną Šiauliuose,

Birželio 18 dieną Panevėžyje,

Liepos 30 dieną Elektrėnuose,

Rugsėjo 3 dieną Ukmergėje.

„Semi-Pro“ lyga:

Gegužės 14 dieną Klaipėdoje,

Birželio 11 dieną Vilniuje,

Liepos 2 dieną Telšiuose,

Rugpjūčio 27 dieną Kaune („Urme“),

Rugsėjo 17 dieną Marijampolėje.

„Pro“ lyga:

Gegužės 5-7 dienomis Rygoje (Latvijoje),

Birželio 3 dieną Kaune (Kačerginėje),

Birželio 10-11 dienomis, Parnu (Estijoje),

Liepos 9 dieną, Kaune (Kačerginėje),

Liepos 20-21 dienomis Palangoje,

Rugpjūčio 5 dieną Vilniuje,

Rugsėjo 9-10 dienomis Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.