Antano Juknevičiaus nuostoliai dar prieš startą – sudeginta sankaba

Po beveik 14 valandų trukusio skrydžio per Atlantą, Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio Dakaro ralio komanda ryte vietos laiku viena pirmųjų iš visų dalyvių pasiekė uždarą organizatorių parką „Euroamerica“ jūrų uoste Argentinoje.

Antano Juknevičiaus nuogąstavimai dėl nerūpestingo nepažįstamų vairuotojų elgesio pasitvirtino.<br>Gedmanto Kropio nuotr.
Antano Juknevičiaus nuogąstavimai dėl nerūpestingo nepažįstamų vairuotojų elgesio pasitvirtino.<br>Gedmanto Kropio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 10:25 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:29 PM

Čia lietuviškoji komanda atsiėmė mėnesį sūriu vandenynu Pietų Amerikos link plaukusią lenktynių ir serviso techniką, kuri kaip atrodė iš pradžių, atkeliavo nepažeista.

Atrodė nepažeistas

„Keliaujant tokiomis klimato sąlygomis visos metalinės dalys patiria koroziją, jau nekalbant apie kitas rizikas automobilio būklei – neaiškius vairuotojus, išvarančius ir įvarančius automobilius į laivą, darbų atlikimo spartą, žinant ralio mastus ir t.t.

Džiaugiamės, kad mūsų automobiliai puikiai išsilaikę – užsivedė iš pusės pasukimo, – teigė „Craft Bearings“ pilotas Antanas Juknevičius. – Dabar visas mūsų komandos konvojus juda link Zarate miesto, kur turėsime progą pakratyti bolidą realiomis lenktyninėmis sąlygomis „Toyota“ bandymų trasoje.“

Visgi gera nuotaika greitai subjuro – pirmųjų kilometrų Pietų Amerikoje metu A. Juknevičiaus komanda pastebėjo sankabos gedimą.

Sudegino sankabą

Išardžius transmisijos sistemą paaiškėjo, kad įvarant arba išvarant automobilį iš laivo buvo sudeginta automobilio sankaba.

Šiuo metu komandos mechanikai dirba keisdami dalį ir bandymus pratęs sekančią dieną. Lenktynininkas teigia, kad tai – pirmasis kartas, kai tenka susidurti su tokia problema.

„Išvažiuojant iš uosto Zarate link automobilis elgėsi keistai. Atvykus į viešbutį mechanikai išardė sistemą ir pamatėme, kad kažkas vairuodamas automobilį nepagailėjo sankabos.

Dabar dalis jau beveik pakeista ir testai nukelti kitai dienai, – pasakoja A. Juknevičius.

– Tiesa, pastarąsias savaites čia gausiai lijo, todėl bandymų poligonas pažliugęs, todėl juo naudotis tiesiog neįmanoma. Lauksime rytojaus ir ieškosime būdo išbandyti automobilį dar prieš oficialumus Asunsjone.“

Prie starto – po testų

Po išsamių testų gamyklos poligone, A. Juknevičiaus komanda keliaus ralio starto link.

Nuo Paragvajaus sostinės Asunsjono „Craft Bearings“ komandą šiuo metu skiria daugiau nei 1000 km, kuriuos turės įveikti komandos „Overdrive Hilux“, serviso sunkvežimis bei 2 pagalbiniai automobiliai.

Gruodžio 30 ir 31 dienomis visi Dakaro ralio dalyviai rinksis į administracines bei technines komisijas, o sausio 1-ąją numatomas starto podiumas. Oficialus varžybų startas – sausio 2-ąją vyksiantis 39 kilometrų prologas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.