11-mečio latvio vairavimo sugebėjimai nepalieka abejingų

Latvio automobilyje – nemažai lietuvių meistrų darbo.<br>Gamintojo nuotr.
Latvio automobilyje – nemažai lietuvių meistrų darbo.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 9:56 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:26 AM

Nors latviui Nikollas Bertansui vos 11 metų, jis jau gali pasigirti gana sėkminga karjera kartingo sporte. Išaugęs iš jo, jaunasis talentas nusprendė imtis kažko naujo – pasirinko šonaslydį.

„Gera pradžia – pusė darbo“, – sako lietuvių patarlė. Ja remiasi ir Nikollas – savo pirmąjį bolidą jis užsisakė Rygoje įsikūrusiose ir vienomis geriausių pasaulyje vadinamose „HGK Motorsport“ dirbtuvėse.

Pirma jaunuolio mašina taps senas trečios serijos BMW, tačiau po lengvo HGK įsikišimo, sėstis už jo vairo neatsisakytų nei vienas.

Automobilio kėbulas buvo maksimaliai išlengvintas, sumontuoti saugos lankai, o standartines kėbulo skardas pakeitė itin tvirtos, lengvos, iš kevlaro pagamintos detalės. Ši medžiaga dažniausiai naudojama gaminti neperšaunamas liemenes, neretai sutinkama aviacijoje, yra labai brangi ir geidžiama bet kuriame autosporte.

Į preliminariai tonos nesveriantį automobilį buvo sumontuotas V formos, aštuonių cilindrų, 6,2 litro darbinio tūrio Amerikoje pagamintas atmosferinis variklis, preliminariai generuojantis virš 600 arklio galių.

Latvių meno kūrinys neapsiėjo ir be lietuviškų agregatų. 11-mečio bolide sumontuota pasaulinį pripažinimą jau pelniusi Utenoje pagaminta „Samsonas Motorsport“ sekvencinė pavarų dėžė, o kartu su Estijoje gaminamais geriausiais pasaulyje „Wisefab“ pakabos elementais, automobilio prilaikymo imsis gerai žinomo lietuvio šonaslydžio lenktynininko Aurimo „Odi“ Bakšio pagaminti „Feal Suspension“ amortizatoriai – šis produktas Rygą pasiekė iš Amerikoje įsikūrusių Aurimo dirbtuvių.

Nors iki šonaslydžio sezono pabaigos liko beveik trys mėnesiai, jaunasis Nikollas nekantrauja išbandyti savo svajonių automobilį.

Lenktynių mėgėjai žino, jog HGK blogų automobilių negamina, tad dabar belieka laukti, kol latvių talentas atkeliaus į Lietuvos trasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.